| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Яна Гост
|
Пуснато на: Пон Дек 17, 2007 21:27 Заглавие: Моля за помощ за една схема (регулатор на осветление) |
|
|
Здравейте!
Може ли някой да ми помогне с обяснение на схемата на този регулатор. Как работи, какви токове протичат и в какви посоки, ...? Много ми е необходимо.
Благодаря ви предварително!
http://www.picvalley.net/u/223/55668_560.GIF |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ShaGratH^ Опитен потребител

|
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Дек 17, 2007 23:57 Заглавие: |
|
|
| Не ми го отваря този линк. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
|
|
 |
suxfan Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 18, 2007 2:18 Заглавие: Re: Моля за помощ за една схема (регулатор на осветление) |
|
|
| Яна написа: | Здравейте!
Може ли някой да ми помогне с обяснение на схемата на този регулатор. Как работи, какви токове протичат и в какви посоки, ...? Много ми е необходимо.
Благодаря ви предварително!
http://www.picvalley.net/u/223/55668_560.GIF |
Тази схема много хора се оплакват че не работи , има нещо грешно в нея , би трябвало 4-те транзистора до га играят на динистор , прекопирали са я от една руска схема ама нещо не както трябва !
Тази схема е по правилна и работи:
 |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Вто Дек 18, 2007 11:57 Заглавие: Re: Моля за помощ за една схема (регулатор на осветление) |
|
|
| Яна написа: | Здравейте!
Тази схема много хора се оплакват че не работи , има нещо грешно в нея
|
Работи, но предполагам повечето бъркат монтажа на транзисторите понеже е много лошо написано и начертано. За да тръгне, монтажа на транзисторите трябва да става с проследяване на връзките от схемата, иначе почти 100% е сигорно, че ще се обърка човек. |
|
|
 |
ShaGratH^ Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 18, 2007 13:06 Заглавие: |
|
|
| Три-четири пъти съм я правил за различни нужди.Няма ядове. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 18, 2007 13:12 Заглавие: |
|
|
Между друготоо аз цялата тая гимнастика със толкова много транзистори за еквивалент не мога да и схвана смисъла- DB3,HT2,BR100 струват стотинки. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
suxfan Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 18, 2007 13:33 Заглавие: Хихи |
|
|
| Bojilov написа: | | Между друготоо аз цялата тая гимнастика със толкова много транзистори за еквивалент не мога да и схвана смисъла- DB3,HT2,BR100 струват стотинки. |
Хората може да не са чували за такива елементи недей така
 |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 18, 2007 13:44 Заглавие: Re: Хихи |
|
|
| suxfan написа: | Хората може да не са чували за такива елементи недей така |
Най-обикновени диаци,ползвам си ги масово,струват стотинки-със 2съпротивления,симистор и кондензатор и регулатора е готов по схемичка,като тази пусната по-горе...За 5 минутки и регулатора е готов сглобен,даже и при толкоз малко елементи няма нужда от платка,а всичко е на обемен монтаж в кутийката-хем просто,хем лесно. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|