| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2007 18:39 Заглавие: Категория на труд - коя ? |
|
|
Къде мога да прочета за това каква трябва да бъде категорияна на труд, при условия на високи електромагнитни полета. За да онагледя малко; трансформатор с мощност 20MVA, вторичен ток 30 000А. На разстояние около 5 метра под него се намира залата, в която пребивават хора. Категориите на труд за фирмата са 1,2,3, като мился най-нисшата е 3-та. Със сигурност магнитните полета са над нормите, а и категорията на тези хора е 2-ра. Мисля, че нормативен документ ще ми свърши работа. Моля, който е запознат или работи в такава обстановка, или разполага с някаква информация, да сподели. Умишлено не споменавам фирмата - ех, държавица гадна !!! _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2007 20:07 Заглавие: |
|
|
чарли, работих в предприятие където заварките се правеха без да закачиш масата към заваряемия детайл. Наблизо имаше предавател на радио Хоризонт. Естествено всички замервания на излъчване на предавателя, направени от съответните органи, бяха в норми. Така че препоръчвам ти да не си блъскаш главата, а сериозно да си помислиш да си смениш местоработата. Просто опитай се да станеш фактор, който сам си определя съдбата. Не знам колко си учил философия, но определението за държава там е, че "държавата е инструмент за подавление над хората". Има такава служба, която замерва факторите на работната среда, но и тя е държавна. От там насетне си помисли кои са те, кой си ти. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2007 20:27 Заглавие: |
|
|
Не съм пряко засегнат от проблема, затова не съм си сменил работата. В енергорапределенията каква категория са ... ? _________________
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2007 20:31 Заглавие: |
|
|
| Не съм съгласен!!Докато ВСИЧКИ не проумеем че ние сме държавата и не сме "независими" все ще сме на тоя хал.Трябва да се научим да си търсим правата до дупка за да се подобри полужението. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2007 21:05 Заглавие: |
|
|
| charli написа: | | Не съм пряко засегнат от проблема, затова не съм си сменил работата. В енергорапределенията каква категория са ... ? | 3-та. |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2007 22:38 Заглавие: |
|
|
3-та най-нисшата ли е? Все пак в понижителните станции токовете са има-нема 100-300-500 ампера да речем, докато 30 000 са нещо друго - магнитното поле е хиляди пъти по-гоямо. _________________
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2007 22:55 Заглавие: |
|
|
| charli написа: | | 3-та най-нисшата ли е? | Да. |
|