| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
californieca Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 23, 2007 19:45 Заглавие: |
|
|
| Сечението въобще не е същото -във формулата за площ на окръжност диаметъра участва на втора степен ,следователно 2 пъти по-малък диаметър =4 пъти по-малко сечение ,трябва 4Х0.7 да навиеш ,иначе няма да издържи желаната от теб мощност. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 23, 2007 19:53 Заглавие: |
|
|
да сега като помисля малко си прав,ще тръгне но нямам да осигоря мощността на първичната и от там на желаната на вторичната  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 23, 2007 19:55 Заглавие: |
|
|
Не е нужно да донавиваш някоя друга, но ако прецениш че има място няма лошо. Колкото повече навивки толкова по-малка консумация на празен ход. Зависимостта обаче не е линейна! Затова ако се престараеш с навивките няма да използваш рационално сърцевината. Параметрите на трафа са свързани и зависимостите не са линейни и ако искаш да знаеш какво правиш потърси подробно инфо.
Да, сечението не стига, коригирах си поста. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 23, 2007 20:04 Заглавие: |
|
|
не ми е първия траф за навиване,проблема е че съм навивал за по малка мощност и пак използвах пак същата техника за паралелното навиване и "уж стана"... _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 23, 2007 20:46 Заглавие: |
|
|
| Само не забравяй, че първичната не разчита само на активното съпротивление на проводника, а и на РЕАКТИВНОТО такова. В случая ще имаме две индуктивности свързани паралелно, със силна индуктивна връзка помежду си. Не знам какво ще се получи (освен двойно по-малката обща индуктивност на двете паралелно свързани индуктивности). |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 23, 2007 20:50 Заглавие: |
|
|
все пак какво ще ми препоръчате ако не намерия проводник с това сечение  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
no money Опитен потребител

Регистриран на: 02 Яну 2006 Мнения: 198 Местожителство: Бургас/Созопол
|
Пуснато на: Нед Дек 23, 2007 20:54 Заглавие: |
|
|
Странна ми се струва дебелина на първичната от 1.4мм за 850W.......
Иначе имам 7-8 кила макара от същия диаметър и ако не можеш да намериш другаде се обади (не за цялата ). _________________ Времето е най-ценният ни ресурс, защото е единственият който не може да възстановим. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 23, 2007 21:26 Заглавие: |
|
|
| no money написа: | Странна ми се струва дебелина на първичната от 1.4мм за 850W.......
Иначе имам 7-8 кила макара от същия диаметър и ако не можеш да намериш другаде се обади (не за цялата ). |
ще направия една груба сметка тези дни за дължината и ще измислим нещо ,а защо ти се струва странно...
приятно изкарване на празниците  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 23, 2007 21:49 Заглавие: |
|
|
eler, не обърквай човека с индуктивности ... не че не са там де. Не е проблем да навие намотката вместо с един проводник с 2 или повече паралелно, стига да е достатъчно мястото и общото сечение (и брой намотки разбира се) да отговаря. И активното и реактивното съпротивления при еквивалентно сечение ще са еквивалентни за различните варианти.
Проводник с до 2мм диаметър продават до ЦУМ. Цената е около 25 лева на кило. Но ако ще купуваш може и да се окаже че е по-лесно и евтино да купиш готов траф (или трафове и да ги комбинираш). Има смисъл да го правиш сам ако имаш материалите или ти трябва нещо много специално. |
|
|
 |
|