Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV Vestel шаси 11AK30-2 , STV2248C забива +5V
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Дек 16, 2007 1:35    Заглавие: Отговорете с цитат

pepi_voinishki1957 написа:
Проверихте ли добре като сте сваляли стария чип да не сте прекъснали някоя пистичка .Предполагам че сте сложили цокл и ако е така може би трябва да опитате с трети чип и да имате предвид че това са едни от най срещаните ментарки.Аз бих направил друго ,на работещо шаси /този чип се среща в много шасита/бих проверил тези които сте набедили за дефектни,а чипа от работещото бих го пробвал на това което ремонтирате.Може би така ще спестите време и да не търсите под вола теле.Не сте написали от къде сте ,ако сте от София бих могъл да ви помогна по осезателно.

И аз съм на това мнение.
forest_gump
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пон Дек 24, 2007 13:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма и няма цвят, идеална чернобяла картина, проверих спойките, пътечките, СМД елементите, смених пак stv2248, сложих го на цокъл, смених кварцовете, рових из системното меню мърдах стойностите насам натам повечето ми станаха ясни но другата част от тези настройки не,...и пак нищо няма цвят и това е, прави ми впечатление че когато е студен телевизора при включване тръгва със едно прекъсване, все едно развивката прекъсва губи генерациите или нещо такова, и това го прави със двата чипа по един и същ начин. Според вас има ли вероятност да иска смяна на еепрома и пренабиване на bin-а
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Дек 24, 2007 21:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Кварцовите резонатори дори и нови, понякога създават неприятности-не са точни. Имал съм проблеми с 4,43MHz например. Т.е. ако свалим от бракувани шасита, може да имаме повече късмет.
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Дек 24, 2007 23:38    Заглавие: Отговорете с цитат

За да разделиш нещата при търсене на повредата, първо прекъсни SDA и SCL-шините към STV-то и кажи дали има или пак няма цвят?
Върнете се в началото
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Вто Дек 25, 2007 11:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега пробвай един прост трик ,често работи на тези шасита!Кварца на 4,4336 на 40 крак на stv-to е даден директно на маса ,разкачи го и го дай на маса през кондензатор 15-33 pF. Много често тръгва цвета.Самия кварцов генератор на чипа е много капризен и когато кварца е с малко по-голям капацитет не може да го разклати.Пробвай при мен проработва, дано и при теб стане.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
forest_gump
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Вто Дек 25, 2007 23:25    Заглавие: Отговорете с цитат

@ivpav, няма ефект номера с кондензаторите, пробвах и с тример ,кондезатор на едно положение на тример кондезатора започва да прекъсва.
Има ли идея някой кое от подменютата в системното меню е за цветноста или за стандарта ПАЛ/СЕКАМ/НТСЦ?

edit: @ivpav, оказа се прав, цвета излезе с помоща на тример кондензатор 7-37pF, само разликата е че кондезатора е между кварца 4.436 и 40-ти крак на чипа и корпуса на кварца е замасен. Защо така се получава нямам идея, когато сложа единият крак на кондезатора към маса а кварца е между него и 40-ти крак цвета не излиза дори и със други стойности на кондензатора, може би защото не замасявам корпуса на кварца ли какво, не ми беше удобно за проба да видя какво ще се получи пък и ми писна...

Последната промяна е направена от forest_gump на Чет Дек 27, 2007 2:01; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Сря Дек 26, 2007 14:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Сложи един мейл поне да знаем къде да ги пратим!Качил съм ти ги в датата:
http://ivpav.data.bg/base/option_11AK30%20.rar
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 26, 2007 15:00    Заглавие: Отговорете с цитат

[email protected]
така пише че му е мейла.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети