| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Пон Дек 24, 2007 18:35 Заглавие: RedStar DVD2100 |
|
|
Здравейте! Нов съм във форума и причината да се регистрирам е едно DVD. Марката е RedStar DVD2100 и от известно време отказва да чете абсолютно никакви дискове. Като се вкара диск, двигателя не го развърта, а оптиката се помръдва и светва за миг. В следващия момент е изкарало съобщение, че няма диск. Силно се опасявам, че последната си е заминала, но разчитам и на вашето мнение. А и можете ли да ми кажете колко струва подобна оптика (плейъра чете DivX и XviD) и струва ли си изобщо да се ремонтира? Благодаря за вниманието!  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tonovd Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 25, 2007 10:43 Заглавие: |
|
|
| Смени цялата механика! На цена около 25лв. |
|
|
 |
nick_s Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 25, 2007 13:23 Заглавие: |
|
|
Къде се намират такива механики ?
И аз имам един Redstar , само че system 2004 . Проблема му е , че няма шейната за диска . Оше не мога да намеря такава механика - DP-306a на EPO . Ако някой знае кой ги доставя ще съм благодарен да сподели  |
|
|
 |
vesko_lk Нов потребител

Регистриран на: 24 Дек 2007 Мнения: 20 Местожителство: Sliven (Varna)
|
Пуснато на: Вто Дек 25, 2007 15:42 Заглавие: |
|
|
Ми мисля, че механиката си е наред Поразгелдах тук някои теми по проблеми с ДВД-та и мисля да сложа един радиатор на основния чип. Забелязах, че грее и да не би от това да прави чалъми. Измервах двигателя, който развърта диска с мултиметър (зумера и омметъра). Нищо необичайно Правилно ли постъпвам? |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 25, 2007 16:41 Заглавие: |
|
|
| vesko_lk написа: | Ми мисля, че механиката си е наред Поразгелдах тук някои теми по проблеми с ДВД-та и мисля да сложа един радиатор на основния чип. Забелязах, че грее и да не би от това да прави чалъми. Измервах двигателя, който развърта диска с мултиметър (зумера и омметъра). Нищо необичайно Правилно ли постъпвам? | Глупости на таркалета Ако си мислиш че само със слагането на радиатор се изчиства проблема жестоко се лъжеш ако ставаше по твоя метод ние в сервизите само ламарини щяхме да кроим и да монтираме И още една глупост си ннаписал за меренето на двигател със зумер опитай с МЕГЕР може и да хванеш дефекта Абе то бива празници ама на някой им идват в повече  |
|
|
 |
nick_s Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 25, 2007 16:45 Заглавие: |
|
|
Едва ли радиатор ще ти реши проблема с четенето . Ако не вижда СД и ДВД провери връзките - малко вероятно е и двата лазерни светодиода да дефектират едновременно . Различава ли двата вида дискове ?
Провери и драйвера на двигателите . |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 25, 2007 16:48 Заглавие: |
|
|
Друже vesko_lk . Как може да ти вкараме умения за ремонта на тия DVD през нета ?? Това се учи с времето . Това с радиатора е нещо крайно и за мене лично безмислено . Налей си бакърче вино и попитай някой около тебе как да го сбориш . Това ,че си от BG хубаво ама от де  _________________ Иво Банов |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Дек 25, 2007 18:06 Заглавие: |
|
|
| nick_s написа: | Едва ли радиатор ще ти реши проблема с четенето . Ако не вижда СД и ДВД провери връзките - малко вероятно е и двата лазерни светодиода да дефектират едновременно . Различава ли двата вида дискове ?
Провери и драйвера на двигателите . |
Не различава никакви дискове. Проверих лентовия кабел, ама нищо му нямаше. И сега големия въпрос: кое е драйвера на двигателите?  |
|
|
 |
vesko_lk Нов потребител

Регистриран на: 24 Дек 2007 Мнения: 20 Местожителство: Sliven (Varna)
|
Пуснато на: Вто Дек 25, 2007 18:17 Заглавие: |
|
|
| bamze написа: | Друже vesko_lk . Как може да ти вкараме умения за ремонта на тия DVD през нета ?? Това се учи с времето . Това с радиатора е нещо крайно и за мене лично безмислено . Налей си бакърче вино и попитай някой около тебе как да го сбориш . Това ,че си от BG хубаво ама от де  |
Мерси, не пия  |
|
|
 |
|