| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 26, 2007 9:46 Заглавие: TFT LCD Xenarc 700YYV, схема се търси. |
|
|
Проблемът на мониторчето е следния. След като се включи, минават около 30 секунди и екранът му започва да си повишава яркостта. Става бял и след още 2-3 секунди изключва. Никога не съм се занимавал с такъв тип техника и ми трябва някаква сламка от която да тръгна. Предположенията ми са за инвертора, но като съм бос в областта, може да е и нещо съвсем различно. Някой ако помогне със схема (може и не точно на този монитор) или поне принципно описание на работата на такъв тип монитори, ще съм много благодарен. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bucovalov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 26, 2007 11:45 Заглавие: |
|
|
имах същият проблем с едно Ейч Пи и колегите ме посъветвайа че проблема е в платката на драйверите на матрицата и ремонта бил ...невъзможен  |
|
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 26, 2007 12:44 Заглавие: |
|
|
| За съжаление схема не мога да Ви изпратя,но ше се опитам да обясня накратко начина на работа на LCD мониторите. Входните RGB сигнали се подават накомутатор . От него те преминават във видео процесор.Сигнала за синхронизация се отделя от синхро процесор и ФАДЧ.RGB сигналите от ВП. постъпват на АЦП от където се подават наLCD контролер и от там на дешифраторите на матрицата. Лампите на панела се захранват от инвертор-обикновенно 500V./50khz. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 0:49 Заглавие: |
|
|
| bucovalov написа: | имах същият проблем с едно Ейч Пи и колегите ме посъветвайа че проблема е в платката на драйверите на матрицата и ремонта бил ...невъзможен  |
Да не би да го подаряваш сега?  _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 0:50 Заглавие: |
|
|
| ggg3 написа: | | За съжаление схема не мога да Ви изпратя,но ше се опитам да обясня накратко начина на работа на LCD мониторите. Входните RGB сигнали се подават накомутатор . От него те преминават във видео процесор.Сигнала за синхронизация се отделя от синхро процесор и ФАДЧ.RGB сигналите от ВП. постъпват на АЦП от където се подават наLCD контролер и от там на дешифраторите на матрицата. Лампите на панела се захранват от инвертор-обикновенно 500V./50khz. |
Благодаря. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 23:32 Заглавие: |
|
|
| bucovalov написа: | проблема е в платката на драйверите на матрицата и ремонта бил ...невъзможен  |
Кажи на колегите да наблегнат на четенето. Въпросът е решен. Темата може да се счита за закрита. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 28, 2007 11:29 Заглавие: |
|
|
Е, айде сега, закрита. Кажи от де изскочи зайчето де, не се скръндзи.  |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 28, 2007 17:39 Заглавие: |
|
|
Ми където е най-логично да бъде. Инвертора на лампата. От него зависи яркостта.
Между другото, темата е много широко застъпена в интернет. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
|