| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DarkIce Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 12:49 Заглавие: Микровълнова фурна LG MC 805 AR - гори предпазителя |
|
|
Проблема - предпазителя за 10А гори. Фурната LG MC 805 AR
Специфични особенности - ако извадя кабеля от релето, което се предполага, че захранва трансформатора на магнетрона - не гори. Нормално работят топлия въздух, грила и мотора на поставката.
До сега - фурната беше разглобена до най-малки детайли и почистена с препарат, за да няма мазнотии и да утича. Слюдата също. След сглобяването проблема остана. Около слюдата няма следи от пробиви. Замерих първичната и вторичната намотка на трансформатора - от около 50 до 200 ома. Вероятно са ОК. Четох из форума да се провери магнетрона за утечки - мерих го и съпротивлението е безкрайност.
Мерих и диода от високоволтовите кондензатори към маса - има много ниско съпр. и в двете посоки (около 12 ома). Това нормално ли е или аз нещо не меря добре? Ако го откача мога ли да пусна микровълните без да стане някакъв проблем. Помагайте, хора.
Става въпрос за следния диод http://www.4shared.com/file/33117991/2c62edf7/MW_Oven_01.html
Предварително благодарности
Иво _________________ Иво |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 13:08 Заглавие: |
|
|
Диода е пробил ,но вероятноста това да е станало от дефектен магнетрон е голяма . _________________ Иво Банов |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 13:15 Заглавие: Re: Микровълнова фурна LG MC 805 AR - гори предпазителя |
|
|
| DarkIce написа: | | Ако го откача мога ли да пусна микровълните без да стане някакъв проблем. |
НЕ
Тоест то проблем няма да стане,ама и "микровълни" няма да има.
Диода е част от ВВ-изправителен блок и без него няма как да работи магнетрона. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
DarkIce Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 13:30 Заглавие: |
|
|
Учил съм електроника и макар че последните 5-6 години не съм се занимавал с нея допускам, че с ваша помощ бих могъл да диагностицирам проблема. Не ме отчайвайте толкова бързо  _________________ Иво |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 14:05 Заглавие: |
|
|
| DarkIce написа: | Учил съм електроника и макар че последните 5-6 години не съм се занимавал с нея допускам, че с ваша помощ бих могъл да диагностицирам проблема. Не ме отчайвайте толкова бързо  |
Кво има повече за помагане и диагностициране,като си решил да си я правиш сам-иди си купи един диод смени го и пиши кво е станало. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
peshootvt Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 28, 2007 16:08 Заглавие: |
|
|
| bamze написа: | | Диода е пробил ,но вероятноста това да е станало от дефектен магнетрон е голяма . |
Абсолютно вярно.
Самия магнетрон дали е скапан може да се останови по косвени белези.
1.Здрави ли са магнитите му. Пукнат магнит=коша са боклук.
2.Охладителните пластини ако хлопат - магнетрон прегрял=пак в боклука.
3.Мрежата отпрет до излъчвателя - посиняла ли е=пак в коша. _________________ За колегите съм Пешо Шарпа. Ако нещо Ви тревожи за SHARP, питайте. На никого не съм отказал.
Към клиентите - За мерси не ме търси. От утре не се плаща.  |
|
|
 |
DarkIce Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 20:15 Заглавие: |
|
|
Здравейте
Намерих и купих диод. Също така обстойно прегледах магнетрона. Няма проблеми с магнитите, охладителните пластини са доста добре закрепени и мрежата няма никакви следи на прегряване или пробиви.
Поради това смених диода.
След смяната печката работи на 100%. СВЧ-то е ОК. Направих няколко теста с неща, за които знам за колко време стават - чаша с вода, пуканки и т.н. Времето е същото. Изглежда, че проблема е бил само диода.
Весело посрещане на новата година на всички съфорумчани. Наздраве.
Иво _________________ Иво |
|
|
 |
|