|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Съб Дек 29, 2007 22:05 Заглавие: |
|
|
Понижаване на захранващото напрежение в твоя случай може да се осъществи и с последователно на плюсовия проводник включване на диод (един или няколко) например 1N4007. Един диод ще ти свали напрежението с около 0,6V. Може би е добре след диода да монтираш и кондензатор 1000,0-2000,0 uF/16V (по-голям е по-добре) и паралелно на него 100-330 nF/35V.
И все пак има някаква мистерия около този случай. За това е добре при загасен двигател и включени светлини да измериш, ама много прецизно, напрежението директно върху проводниците, които отиват към трансфертера. Повтарям: и двата накрайника на волтмера трябва да са върху проводниците, които отиват към трансфертера, минуса на волтмера не трябва да се свързва към шасито или корпуса на двигателя. Сравни двете захранващи напрежения и после направи същото, но при работещ двигател. Тогава може би ще се разбере причината.
Отивай да мериш и после пиши, и ние да знаем, какво става- |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dido_boi Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 29, 2007 22:35 Заглавие: |
|
|
ok ще меря ама утре  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Дек 29, 2007 23:15 Заглавие: |
|
|
Кой ще те чака до утре, аз отивам да спя - |
|
|
 |
dido_boi Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 11:46 Заглавие: |
|
|
Продължавам с експериментите. Замерих напрежението
Не запалена кола:
1 Без ксенон 12,45V
2 С ксенон 11,95V
На запалена кола:
1 Без ксенон 14,05V
2 С ксенон 14,01V
Напрежение на зареждане на Акумолатора (премерено в сервиз) 14,31V |
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 15:19 Заглавие: |
|
|
| ако ги палиш през реле виж дали контактите на релето са за нужния ток или вземи тури някое по-яко реле и за всеки случай паралелно на контактите по кондензатор 10-100 нф за поне 630 В - да не би да искрят от недобър контакт и затова да ти гори инвертора |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 15:19 Заглавие: |
|
|
| dido_boi написа: | Продължавам с експериментите. Замерих напрежението
Не запалена кола:
1 Без ксенон 12,45V
2 С ксенон 11,95V
На запалена кола:
1 Без ксенон 14,05V
2 С ксенон 14,01V
Напрежение на зареждане на Акумолатора (премерено в сервиз) 14,31V |
Напрежението до което се зарежда акумулатора е добро. Идеята на замерванията обаче беше да знаем захранващото напрежениена този ксенон където има повреда и напреженито на ксенона където не се случват повреди. Така, че ... хайде пак. И тъй, като повредите настъпват само при работещ двигател, направи ги само в този режим, но отделно за ляв и отделно за десен ксенон.
И още нещо, сондите на волтмера трябва да се поставят на захранващите кабели на всеки ксенон поотделно, а не на акумулатора! |
|
|
 |
dido_boi Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 17:16 Заглавие: |
|
|
| Проблема нее в ксенона а в инвертора на ангелските очи. Релето което управлява ксенона е пре достатъчно по ампери а ангелските очи се управляват от колата тоест не минават през реле а директно взимат напрежение от габаритите, на плюса има сложени два кондензатора но не са в паралел на контактите на релето. Замерите са направени деректно на входа на инвертора ащо се отнася до други замери в момента колата е при един "майстор" и той да я види |
|
|
 |
Собственика на колата Гост
|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 19:51 Заглавие: |
|
|
Айде да внеса малко светлина по въпроса, че гледам има някои неясноти:
Колата я бях закарал преди 2 месеца, при човек, който да ми сложи ксенон и АЕ (Angel Eyes), колата е БМВ Е36 (ако на някой му говори нещо). Човека, който ми ги монтира, се занимава само с авто електроника - навигации, аларми, ксенони, радари, телевизии и т.н., с други думи - кадърен тип, монтирал е ксенон и АЕ на много коли, но моята е първата, която му създаде проблем.
Значи сложил ксенон, АЕ, изкарал я, светнал ги, всичко си работело, но след малко на единия фар му изгаря трафа за АЕ, след това и на другия и така сменил 2-3 трафа. В последствие ги свалихме, човека беше много коректен с мен и ми върна парите.
Останах само с ксенона, но ми даваше разни проблеми - зануляваше ми се часовника на бордовия комп (OBC), както и зумерчето, предупреждаващо за ниски температури пищеше при святкане на ксенона. Туй продължи известно време и една вечер термометъра показа -37 градуса, часовника се занули и зумера не спря да пищи, наложи се да откачам акумулатора.
Закарах му я пак, тогава е пуснал нова инсталация към ксеноните - взема + от акумулатора, през 20А предпазител, реле и т.н., освен това е отворил OBC и е намерил студени спойки, които е направил наново.
Оттогава проблемите свършиха, поне до преди няколко дни, когато аз реших пак да слагам AE.
Сложих очите, светнаха, изкарах колата, направих кръгче и левия фар вече не светеше. Поръчах си нов траф, като пристигна го сложих, бучнахме 2 кондензатора на плюса на ксенона, дето иде от акумулатора (понеже очите гаснат, когато се светне ксенона) както вече знаете - единия 1000 mF, а другия 100 nF. Всичките очи светеха, изкарах я от гаража, светнах ксенона, слязох, погледнах и видях, че на левия фар очите му почнаха да мъждукат, угасих ксенона, светнах го пак и... левите очи не светят.
Поръчах нов траф, ама тая година няма да дойде, а и докато не се разбере от какво е, не ми се слага, че почна да става скъпо
От всичко най-много ми е интересно защо с десния фар нямам проблеми, а с левия имам?!
Единствената разлика е, че човека дето прави тия неща е използвал силовото на десния фар като оперативно, т.е. - взел е кабелите на късата светлина, сложил ги е в релето и оттам нататък е пуснал нови кабели към фара. И това го е направил с цел да не разглобява много, за да влезе вътре, до копчето, от което святкам фаровете (поне аз така си мисля..)
И накрая искам да кажа моето виждане по въпроса - проблема е в колата и го има откакто го има ксенона. Незнам какъв е, незнам къде е, но според мен е по колата. Нещата ТРЯБВА да стават и без кондензатори, диоди и т.н. Става много сложно, а по принцип е толкова просто.. Но нещата не са, каквито изглеждат явно  |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 20:11 Заглавие: |
|
|
| Търсете проблема в повишено контактно съпротивление на масите. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 20:36 Заглавие: |
|
|
| Петров написа: | | Търсете проблема в повишено контактно съпротивление на масите. |
Е те натам се мъчех да задвижа нещата и аз. За това насочвах колегата да прави прецизни замервания и не случайно го карах да мери директно върху кабелите. Не знам обаче дали работата не е за осцилоскоп?
Скритата ръжда под някое замасяване е много коварна, защото и най малкото разместване или вибрация променят преходното съпротивление. Може би под кората на арматурното табло (не съм разглобявал BMW) има плочка с клеми за замасяване, която плочка се е разхлабила. Може би има замасявания и в отсека на двигателя - не знам.
А то, че майстора е добър и коректен, ние не спорим, но всеки има своите моменти на заблуда.
Така или иначе най-лесно е да се започне от замасяването. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|