|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milenyava Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 29, 2007 18:32 Заглавие: въпрос за автоматичен регулатор на напрежение |
|
|
| Имам климатик инвертор, но поради ниското напрежение в ел. мрежата (около 210 В ) в повечето време той не работи. Явно, че ще трябва да се купува AVR, но освен SVC3000N не мога да намеря нищо друго на българския пазар. Надявам се някой, ако знае нещо по-подходящо да ми даде съвет. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 29, 2007 18:35 Заглавие: Re: въпрос за автоматичен регулатор на напрежение |
|
|
| milenyava написа: | | Имам климатик инвертор, но поради ниското напрежение в ел. мрежата (около 210 В ) в повечето време той не работи. .... |
Нещо ме съмнява тази работа  |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 29, 2007 18:39 Заглавие: |
|
|
| Най-добре да се обърнеш към тези които ти доставят ел. енергия , след като си плащаш напрежението трябва да не излиза от някакви нормални граници. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 29, 2007 18:42 Заглавие: |
|
|
Тези граници са повече от нормални.
И проблема явно е друг.
Все ми се струва, че някой си е "измил ръцете" с подобна причина или констатацията е на самия питащ. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 29, 2007 19:27 Заглавие: |
|
|
Teзи,дето са ти монтирали климатика трябва да отговорят защо не работи при 210V.Това все пак е под 5% отклонение от нормалното захранване.В инструкцията му трябва да е посочено в какъв толеранс може да работи машината.Аз си мисля,че и при 200V климатикът трябва да си бачка,друг въпрос е как това ще се отрази на компресора например  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
milenyava Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 11:00 Заглавие: |
|
|
Извинявам се за предният пост но не бях влезнал във форума. Затова го повтарям от мое име:
Благодаря Ви за бързите отговори, въпреки че така или иначе не можах да получа информацията която ми трябваше. Все пак да уточня. Имам два климатика - инвертор и конвенционален. Конвенционалния работи много добре, а инвертора от време на време. Виках фирмата поне 3 пъти, като в два пъти климатика си запусна без проблем, въпреки че се опитвах да го пусна периодично през около 2 часа в течение на предния ден. При проверка с дистанционното не се констатира проблем (изписва "-.-" ). Проблема е, че климатикът запуска, завърта се турбината на вътрешното тяло, чува се и външното тяло, но след около 5 минути работа, климатика се изключва (панасоник E9DKEW) и започва да мига лампата TIMER. При изключване от мрежата и повторно включване през произволен момент от време климатикът може да тръгне, но може и да не тръгне. И така до следващото пускане. Поради тази причина, си мисля че би трябвало да опитам с AVR. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 11:42 Заглавие: |
|
|
Според мен проблемът ти е в климатика. И ония да не си измиват ръжете. Би трябвало да работи нормално с поне 15% отклонение на напрежението, а за 10% е повече от ясно, на всяка техника това е минималния толеранс.
Виждам 2 варианта:
1. Проблем с някои датчици, фреон и т.н.
2. Проблем с електрониката - при инверторите е във външното тяло и може да има проблем на студа, примерно с някои кондензатори.
Има ли гаранция, на колко време е, как се прояви дефекта? _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
milenyava Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 13:31 Заглавие: |
|
|
Климатика е на 1,5 години. Досега е работил без проблеми. Проблема се появи от 2 месеца. Сега като се замисля, тогава имаше поредица от токови удари и след авторестарта на климатика започнаха проблемите. Първоначално и аз си помислих, че е виновен климатика, но в течение на времето, почвам да си мисля, че всичко се дължи на захранването. Не вярвам да е от датчици, тъй като няма зависимост от външната температура. Просто след като угасне тока, след авторестарта проблема се появява в 95% от случаите. Между другото, много съм доволен от фирмата, не се опитват да хитруват.
Последно климатика не ми работи от 3 дена, а напрежението колебае от 215 до 208. Дефакто имаше голям проблем в трансформатора (намира се на около 200 метра от мен). Климатика ми спря да работи вечерта, а на сутринта колата на енергото беше на трансформатора. Работиха цял ден. След като пуснаха тока климата ми тръгна без проблем. На другия ден дойдоха, за да продължат и аз угасих климатика и го изключих от контакта преди да угасят тока. След като си тръгнаха климатика вече не тръгва.
Ставам банален с тези подробности, но искам да стане ясно защо си мисля, че ми трябва AVR. След празниците пак ще викам фирмата, а след това ще решавам.
Колкото до Фреона и датчиците- Според мен, ако има проблем по електрониката, то ще е нагорели контакти, въпреки че доколкото знам в климатиците се използват твърдотелни релета, при които този проблем не съществува. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 13:40 Заглавие: |
|
|
| Никой не ти пречи да си купиш това което си решил и най-накрая да се убедиш, че проблема не е в захранващото напрежение. |
|
|
 |
milenyava Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 14:09 Заглавие: |
|
|
| Наистина може и да не съм прав. Сега пуснах климатика и той работи без проблеми, а напрежението ми е 115В. На климатика обаче пише, че препоръчителното му напрежение е 230 В. Възможно ли е да са хлабави връзки, студени спойки и проблеми в електрониката - явно да. Остава въпроса дали фирмата ще могат да констатират нещо при положение, че климатика работи. При това положение затварям тази тема. Просто ви губя времето в догадки. Благодаря на всички които се отзоваха на моя пост. Весела Коледа и незабравими мигове през новата 2008. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|