| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
01 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 17:16 Заглавие: постояннотоков безколекторен двигател |
|
|
| Интересува ме дали двигателят, който задвижва главата на видеомагнетофона е от този тип (с електронна комутация) и дали управлението му е на самостоятелна платка, така че да може да бъде захранван автономно от останалата електроника |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 17:56 Заглавие: |
|
|
| По точно би било да се каже че този тип двигатели са многофазни. По принцип повечето такива двигатели са с вградени електронни комутатори (монтирани са електрониката, намотките и сензорите за скоростта на въртене на една платка вътре в двигателя) но освен всичко друго управляващият комутатор изисква и сигнал от електрониката на видеото за режим на работа - възпроизвеждане, пауза,стоп, покадрово възпроизвеждане, бързо напред, бързо назад и т.н. в зависимост от модела на апарата. Така че когато извадиш такъв двигател и просто го свържеш към захранване той не тръгва без тези сигнали. |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 31, 2007 14:29 Заглавие: |
|
|
| Аз бих го сложил в категорията на стъпковите двигатели. Иначе може и да се включи без проблем(използвам такова двигателче), но зависи какъв е драйверът, доколкото знам. Това, което използвам изисква напрежение на един допълнителен изход и това напрежение определя оборотите на въртене. |
|
|
 |
TDA2040 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 31, 2007 16:16 Заглавие: |
|
|
Колко полюсно е??
За каква цел ще се позва? _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
01 Нов потребител

|
|
|
 |
|