Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Климатик NEO заскрежава

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Нед Дек 30, 2007 19:04    Заглавие: Климатик NEO заскрежава Отговорете с цитат

Машината е NEO ACS HC09GWV.Oт 2-3 дни се заскрежава целият топлообменник на компресора.Няма видим теч на фреон.Като че ли разскрежаването не е наред.Поне майка ми така казва.Понеже имах такъв случай преди 3 години,пак срещу Нова година Evil or Very Mad питам знае ли някой каква е стойността на термосензора на компресора?Искам да го проверя.Иначе климатикът като че ли си топли нормално.Важно и спешно ми е,тъй като климатикът е в стаята на майка ми,която е болна и той е отоплението в тази стая.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mitaka_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Нед Дек 30, 2007 21:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля,че е нормално да се заскрежава в момента времето е доста мъгливо,а от мъглата доста климатици се залеждат.Пусни го да духа на студено да се размрази хубаво и мисля,че ще се оправи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Minkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Дек 31, 2007 9:58    Заглавие: Отговорете с цитат

mitaka_1 е напълно прав, лошото е, че и да го сложиш да охлажда, ще се разтопи само малка част и то около самия топлообменник на компресора, която е в контакт с леда. До горе-долу такова ниво на разтопяване си го прави и самата автоматика, само че това не се вижда от натрупания лед. По-добре сега го остави да си работи така докато се появи слънчев ден с температура над нулата. Тогава го пусни да охлажда помещението 10-15 минути и го изключи изцяло. Трябва да разчиташ на слънцето да разтопи леда. Другият вариант е да стопиш ръчно леда, с духалка за топъл въздух или като го обливаш с топла вода, ако достигаш външното тяло, разбира се. Избора не е голям, но това е положението
Върнете се в началото
hgtod
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Вто Яну 01, 2008 11:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Трябваше да потърсиш помощ още при избора на климатик, а не сега...
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Яну 01, 2008 12:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Съгласен. За над 1000 поста във форума би трябвало вече да знаеш разликата между най - евтиния и качествения, който струва 4 пъти повече.

А, и следващата тема с такова заглавие директно ще я трия. За нова година имаш само редакция.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 01, 2008 17:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами той е от 3 години вече.Тогава нямах време и пари да избирам.Оказа се че високата влажност е проблема.Благодаря на всички!

Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 01, 2008 19:09    Заглавие: Отговорете с цитат

А,сега се поогледах и виждам,че някои колеги са се досетили да честитят Новата година.Не на мен лично,на всички от форума.А аз,понеже съм по-специален,си имам и една персонална честитка!Благодаря все пак Evil or Very Mad
Между другото не разбрах какво толкова и е криво на темата Question

Върнете се в началото
tiyanov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 03, 2008 23:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Първо не замръзва компресора, замръзва топлообменика. Второ всички климатици замръзват, разликата е, че някой се размразяват добре други не. Когато въздуха е влажен (мъглата е пример за много влажен въздух) влагата се отделя по топлообменика тъй като той е по студен от околния въздух.
Нормално е да е заскрежен, не е нормално да е натрупал лед по целия топлобменник (разбирай да изглежда като аисберг Smile )
Нормално е когато се размразява да "пуши" просто издухва пара при размразяването. Обикновенно трудно можеш да го пуснеш на студено през зимата, защото повечето следят и външната температура и ако примерно е по 5 градуса не работят на охлаждане. Ако все пак го подкараш е добре да нагряваш датчика (със сешоар примерно), които обикновенно се намира под филтъра от страната на електрониката (преставлява капсуловано термо съпротивление).
По въпроса за съпротивлението - зависи от модела (напълно ориентировъчно 5-10К, естествено ако е 0 или безкрайност няма да работи, но ако е така електрониката го олавя и се появява грешка)
Съвет от мен ако топли и не се чува тропане (получава се когато леда стигне до перката), го остави да работи.
Друго важно - ако го спеш когато се обезкрежава при следваштото пускане леда остава и се намалява площа на топлообмен. Добре е в студено време климатиците да не се изключват а да им се намала температурата. Така електрониката управлява климатика по-добре.
И за финал NEO е нисък клас техника - получаваш това за което си платил Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети