| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kasiko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 20:32 Заглавие: замяна на f313xi |
|
|
| тв.то е марка watson модела не е написан от токов удар е пробил транзистора TR21, f313xi в имп.захранване.TB-то е изпълнен с -TEA2261,SAA5244AP\A,CTV322S,TDA8361 .Неможах да намеря от същия тр. и на негово място сложих BUT12A, но не тръгва и инт. схема TEA2261 е сменена с нова.моля за помощ. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 20:44 Заглавие: |
|
|
http://www.alldatasheet.com/view.jsp?Searchword=SGSF313XI
Това ти е оригиналното име на транзистора.
Виж си и резистора за следенето на тока,чипа има ли захранване,да не му е цъкнал резистора на захранването-такива неща....
Заиграй се със мултицета и осцилоскопа и кажи кво става-така само с това "не тръгва"-е много мътна работата. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 21:19 Заглавие: |
|
|
По добре го замени с BUL310.BUT-а е по бавен.Но проблема че не трьгва не е в транзистора.Ако всичко друго ти е наред и с BUT-а ще тьгне ,но може да пече повече. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
kasiko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 21:31 Заглавие: |
|
|
| ДО TEA 2261 достика около 10 вол. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 21:57 Заглавие: |
|
|
BUT за там няма да стане,вероятно след известно време работа и ще гръмне,но сега засега го остави-със него телевизора трябва да тръгне,както ти е казал и бай Тишан.
Чипа със 10В захранване трябва да потегли.Това ще го разбереш най-лесно със осцилоскопа на изхода на чипа.
Та не каза токоследящия резистор здрав ли е?
Седи на емитера на транзистора и е нискоомен-обикновено барабар с транзистора изплясква и той,а не си споменал да си го сменял,което ме навижда на разни мисли.Разбира се ако бушона не го е спасил.
И имай впредвид че от чипа има много ментаци,което бързо ще го разбереш с осцилоскопа.
Като цяло тва захранване няма много причини да не тръгва и елементите,които могат да опукат след токов удар и да не тръгва не са кой знае колко много... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
kasiko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 22:57 Заглавие: |
|
|
| резистора също беше прекъснал смених го с друг ниско ом мен,но не с същата стонйност.това мисля,че не е толво фатално.до като имп. момента не разполага с осциоскоп.и немога проверя.мисля да му сложа турско захр. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 23:07 Заглавие: |
|
|
| kasiko написа: | | резистора също беше прекъснал смених го с друг ниско ом мен,но не с същата стонйност.това мисля,че не е толво фатално.. |
Напротив много си е фатално даже.Тоя резистор ти е важен и се сменя със същата стойност каквато е бил.
| Цитат: | | мисля да му сложа турско захр. |
Това захранване е елементарно за ремонт.Турското блокче се слага ако имаш проблем със импулсния траф примерно и не може да се намери оригинален или заместител.
Моя съвет е да си оправиш захранването.
То турското блокче е най-лесната процедура.
И най-сигурния начин за окепаазяването на телевизора.
Те ако бяха толкоз хубави тия турски блокчета,производителите нямаше да си играят да конструират захранващи блокове за телевизорите,щяха да маат на всеки телевизор по едно турско блокче и да заминава...
А без осцилоскоп не знам накъде си тръгнал да го ремонтираш това захранаване,малко си тръгнал "на сватба без хуй".
Кво друго ти остава да разбереш в тоя случай дали аджаба тръгва тоя чип или не тръгва,дали е здрав,дали е менте и т.н.-ами освен сложи друг чип за проба...то така е много мътна. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
kasiko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 31, 2007 17:26 Заглавие: |
|
|
проблема е решен сложих с същата стойност резистор и тв то тръгна .много благодаря на BOJILOV. |
|
|
 |
|