| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Goshano1 Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 12:35 Заглавие: Помощ за алтернатор |
|
|
Колеги проблема е следния.Замижаха ми фаровете и след диагностика установих,че една от трите фазни намотки на алтернатора е на въглен Ако някой може да помогне със намотъчна схема или линк ще му бъда задължен Колата е Нисан-Примера _________________ Не запоявай с нагрят пирон! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 13:03 Заглавие: |
|
|
| Авто моргата е спасението. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 13:57 Заглавие: ре |
|
|
Митак-да не хабим занаята  _________________ Не запоявай с нагрят пирон! |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 16:23 Заглавие: |
|
|
Ако намоткa на алтернатора е на въглен ... от автоморгата нов на старо и от двата правиш един. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 16:40 Заглавие: Ре |
|
|
Абе хора стига с тая морга Молбата ми е за помощ за пренавиване.Искам ако има малко инфо  _________________ Не запоявай с нагрят пирон! |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 21:39 Заглавие: Re: Ре |
|
|
| Goshano1 написа: | Абе хора стига с тая морга Молбата ми е за помощ за пренавиване.Искам ако има малко инфо  |
Какво инфо ти е необходимо? Мериш дебелината на жицата, развиваш и броиш намотките и после навиваш по обратния ред. Потърси причината, поради която намотката се е овъглила - вероятно някой от диодите е дал фира. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 31, 2007 11:26 Заглавие: ре |
|
|
Значи извиках неволята и тя взе,че се отзова Развих въглена ,съставих си разгъната схема,намерих си и подходяща тел-седнах и за час си го навих.Сега ако някой се интересува-давам рецептата Благодаря на всички за мненията и щастлива и весела нова година! _________________ Не запоявай с нагрят пирон! |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 01, 2008 15:18 Заглавие: |
|
|
Ами дай я. То затова е форума, ако на някой по нататък му потрябва акъл, да знае какво да прави. Иначе си ентусиаст трябва да ти се признае  _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 02, 2008 20:27 Заглавие: |
|
|
Съжалявам, че не се включих навреме...
Ето рецепта от мен:
1. Развиване и сваляне на броя и начина на разполагане на намотките(както посочиха и по-горе)
2. Проверяване с микрометър на дебелината на емайлирания проводник.
3. Направа на дорник за по-лесно навиване. Дорникът се изготвя от материал, който не поврежда емайла на проводника (например дървено трупче, което се прави по модел на магнитопровода.
4. Полагане на намотката в статора и осигуряване срещу изместване, посредством връзване и заливане с лак.
5. Изпичане за 24 часа в специална пещ(ако не изпълните точка 5 имате голям шанс за бързо повтаряне на упражнението, поради нараняване на лаковото покритие на проводника, вследствие триенето между намотките и между намотките и магнитопровода) |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2008 14:27 Заглавие: |
|
|
| Специалната пещ може да се прескочи,ако се използва двукомпонентен лак на епоксидна или още по добре полиестерна основа... |
|
|
 |
|