| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
george_terziysky Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2008 11:50 Заглавие: Трифазен стабилизатор |
|
|
Здравейте,
Имам проблем вкъщи.
Включих Трифазен ток и фазите са ми доста различни по напрежение от 160V до 260V. Урети и кушки работиат калпаво или горят.
Дали някой незнае начин да стабилизирам 15 KW 3 фази преди централното табло с предпазителите и така в къщата да имам 3 нормални фази от по 220 V? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2008 11:54 Заглавие: |
|
|
| Този който ти го е пуснал е длъжен да реши проблема, останалото е ала, бала... |
|
|
 |
george_terziysky Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2008 12:04 Заглавие: |
|
|
Как кой - монополистра Електро. И едва ли ще си го оправият, или поне не скоро. А дотогав ще остана без уреди  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2008 12:22 Заглавие: |
|
|
| Виж, трифазно захранване за непромишлени цели не се пуска току така, така че не виждам какъв ти е проблема. |
|
|
 |
земно Гост
|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2008 13:34 Заглавие: |
|
|
| Заземи си доре нулата в таблото. |
|
|
 |
гдст Гост
|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2008 16:44 Заглавие: земно-2 |
|
|
| Някоя връска е хлабава по трасето и вслучея кара на нулата в таблото. |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2008 16:46 Заглавие: Re: Трифазен стабилизатор |
|
|
| george_terziysky написа: | Здравейте,
Имам проблем вкъщи.
Включих Трифазен ток и фазите са ми доста различни по напрежение от 160V до 260V. Урети и кушки работиат калпаво или горят.
Дали някой незнае начин да стабилизирам 15 KW 3 фази преди централното табло с предпазителите и така в къщата да имам 3 нормални фази от по 220 V? |
Първи вариант отиди в Клиентския енерго център и ги помоли да си оправят тоците;
Втори рариант, (ако не разбират от молби) подай писмено искане за проверка на качеството на електрическата енергия. Тогава са длъжни в срок от три работни дни да направят проверка.
Виж чл. 5 тук
http://www.evn-ec.bg/bg/gesetze/agb.asp
Трети вариант - ако пак не вземат мерки подай жалба за доставяне на некачествен ток в:
1 енергото;
2 комисия за защита на потребителите;
3 съда;
и извикай някоя национална телевизия - те само това чакат. |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2008 23:08 Заглавие: |
|
|
| земно написа: | | Заземи си доре нулата в таблото. |
Проблема не е в нулата а в несиметрично натоварване на мрежата. И за решаването само енергото може да помогне. Опитай по нормалните начини и ако не стане дигаш як скандал викаш медиа и 100% ще ти обърнат внимание. Съда е по лош вариант защото много време ще отнеме и нищо няма да се промени в крайна сметка. Преди години съда даде решение, че неправомерно е повишена цената на ел. енергията. До днес незнам на някой да са върнати надзетите суми. Да не говорим, че за да ти възтановят парите трябваше молба да им прашташ. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Яну 04, 2008 1:11 Заглавие: |
|
|
Ами да, при некачествен ток извън нормите, енергото ще ти плати за всички повредени уреди, стига да можеш да докажеш цената им с касови бележки. Обясни им че ще заведеш иск ако не си оправят тоците и ще стане на бързо.
Преди да заореш с енергото обаче си премери напреженията които излизат директно от електромера, за да си сигурен че не е от твоята инсталация. На мен ми мирише на кофти нула, натоварена несиметрично. Лоша връзка, тънки кабели претоварени с големи консуматори .. нещо такова. |
|
|
 |
stil1 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 07, 2008 12:38 Заглавие: |
|
|
| Или несиметрично натоварване на фазите, т.е. всички печки са включени само на едната фаза . |
|
|
 |
|