Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

PIC компилатор на C

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tiyanov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 03, 2008 23:08    Заглавие: PIC компилатор на C Отговорете с цитат

Искам да разбера с какви компилатори работите и дали сте доволни от тях?
Аз съм програмирал на MPLAB IDE по примерите в книгата на "Млад конструктор", но кода на асемблер ми е по-скоро неразбираем.
В университета ползвахме платки на Renesas и програмирането на C ми допадна доста повече, тъй като имам по-големи познания по C.
Интересуваме както какво ползвате така и какво ви харесва в тях и какво не, имат ли вградени кодове и т.н.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
yani kokas
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница/София/

МнениеПуснато на: Чет Яну 03, 2008 23:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Специално за PIC ползвал съм CCS C Compiler има много инфо във helpа пише за почти всичко има и примери ,интегрира се и в MPLAB.
Обаче нямам време да го разуча по-обстойно да ти кажа нещо по конкретно.
Друг компилатор дето съм виждал е mikroC на некакви сърби Мikroelektroniкa имат компилатори за Pascal даже и за BASIC.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Niakoi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Каръктаун

МнениеПуснато на: Пет Яну 04, 2008 7:53    Заглавие: Отговорете с цитат

За PIC12/14/16 има цели два С компилатора, които са free и ако си инсталирал MPLAB, вече ги имаш и само трябва да си ги инсталираш. Потърси ги някъде из папките на MPLAB - единия е PICC Lite на Hi-Tech, а другия е CCS. С последния не съм работил, а първия не поддържа float, затова е Lite и Free. За другите пикове (18/24/30/33) няма free компилатори на С, но в нета е пълно с кракнати такива - 100% работещи. Впрочем, на сайта на Microchip има Student Edition на МСС-18 (компилатор за PIC18), който си е напълно функционален, само дето след време ти спира някой "екстри", които едва ли ще ползваш. Аз също не ги ползвам.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети