Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Кондензатори, help!

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Hunter
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 19, 2005 22:40    Заглавие: Кондензатори, help! Отговорете с цитат

Какви са тия "MАЙЛАРОВИ КОНДНЗАТОРИ" трябват ми два със стойности 470nF и един 100nF, но като питам по магазините в Бургас за такива кондензатори магазинерите ми казват "Аз такива кондензатори не съм чувал", а пък във схемата на един усилвател,който смятам да правя си пише че трябват такива.
Някой ако знае нещо нека ме светне по въпроса за тези кондензатори,да не би да имат друго име или.....................
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Zdrav
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Яну 19, 2005 23:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля че става въпрос за т. нар Mylar. Това е специален вид полиестер който има много високо пробивно напрежение при съответно малка дебелина на слоя(филма). Изработен е от DUPONT и се използва и за опаковки и т. н. заради високата му якост.
Не знам какви други качества освен по-високо пробивно напрежение имат кондензаторите с такъв диелектрик и защо в твоя случай са препорачали такива. Но не разчитай продавачите в магазините да знаят всичко. Мисля че подобни кондензатори не са екзотика(освен по нашите магазинчета). Виждал съм такива в каталога на Farnel, както и при българската фирма КОНИС(http://www.conis-bg.com). Разбира се има най-различни видове полиестерни филми и не знам дали в тези каталози ставаше въпрос точно за Mylar или някакъв друг полиестер.

Успех.
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Яну 20, 2005 6:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Това са най обикновени слойни кондензатори ,можеш да използваш полиестерни или полиетилентерефталатни-има дори и български такива ,а вносните са МКР ,има ги в Комет ,българските са КМПТ има червени и жълти .Успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Яну 20, 2005 9:56    Заглавие: Отговорете с цитат

По специални са от другите заради много големите стойности на паралелния резистор и от там много малките токове на утечка и ъгъл на загубите.Още по добри са голите,които не са в корпус или заливани с компаунд.Ще ги разпознаеш по това че стоят прозрачни.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети