Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV SONY-KV14T1R procesor???

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
secom
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofiq

МнениеПуснато на: Пет Яну 04, 2008 21:51    Заглавие: TV SONY-KV14T1R procesor??? Отговорете с цитат

Колеги имам проблем с това TV, и бих се радвал с ваша помощ да го разреша.Оригиналният процесор е SAA 5291PS/016 но е спрян от производство и предлагат аналог с SAA 5288ZP/014. Да ама НЕ. Пробвах със 3 бр. от тази серия и не се полу4ава.Телевизора си остава в чакащ режим, диода свети но няма палене. Донесоха ми едно китайско менте, което няма нищо общо със SAA...., и с него заработи но след десетина команди от дистанционното процесора блокирва. Ако някой знае как да подкарам този SAA 5288ZP/014 ще ми спести много ядове .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 04, 2008 22:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре дошъл
цък
и цък
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Яну 05, 2008 1:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov написа:
цък
и цък
Извинявам се за спама, разбрах че е станало лесно, но от двете теми не разбрах как точно е решен проблема.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Яну 05, 2008 8:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Сетих се за проблема . Замяната е 100% ,но при мене беше гръмотевичен и имаше и опукал smd транзистор в ресета . В последствие се наложи смяна и на още 2 ама не съм случвал на калпави .
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Съб Яну 05, 2008 10:33    Заглавие: Re: TV SONY-KV14T1R procesor??? Отговорете с цитат

secom написа:
Колеги имам проблем с това TV, и бих се радвал с ваша помощ да го разреша.Оригиналният процесор е SAA 5291PS/016 но е спрян от производство и предлагат аналог с SAA 5288ZP/014. Да ама НЕ. Пробвах със 3 бр. от тази серия и не се полу4ава.Телевизора си остава в чакащ режим, диода свети но няма палене. Донесоха ми едно китайско менте, което няма нищо общо със SAA...., и с него заработи но след десетина команди от дистанционното процесора блокирва. Ако някой знае как да подкарам този SAA 5288ZP/014 ще ми спести много ядове .

Може да излезе че процесора ти е "кух"Тоест -без запис.Скоро купувах такъв и го върнах щото на стария беше опукал само порта за IDENT.С новия се държеше точно така-стендбай и до там. Confused
grishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Яну 05, 2008 11:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай и така: сложи празна памет(FF),натисни P+ и P- и пусни апарата , изчакай около минута,след това изключи апарата от мрежата и пак след около минута го пусни.Сонитата имат много слабо фолио така че провери всички връзки около процесора,особено ако си монтирал цокъл.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети