| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2008 2:42 Заглавие: Литература за програмиране на комп. портове ? |
|
|
От къде мога да се снабдя с българска литература отностно програмиране на портове? Предпочитания към езика нямам, но все пак да е някой по-съвременен. А най-хубаво ще е ако е някой вижуал език с който да програмирам USB.
Трябва ми за еднин проект на машина оправлявана от компютър и следене на процеса от същия. Принципа който съм замислил е следния:
въвеждат се на компютъра стойности брой и дължина на лента, по дадена формула се пресмята дължината в стъпки и се включва ел. двигател, при достигане на стъпките се спира този двигател и се задествва клапан с високо налягане който задвижва щанца и това се повтаря колкото е броя въведен от потребителя. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gtn Нов потребител

|
|
|
 |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2008 13:21 Заглавие: |
|
|
еми да де то за усб без микроконтролер май няма да е мн.интересно  |
|
|
 |
woodoman Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2008 14:26 Заглавие: |
|
|
Здравей Калине. Добре си го запислил това но ако наистина ще искаш от цял един компютър да управлява само това е безмислено. Естествено ако не е само за идеята т.е. за някакъв проект в училице. Ако ще управляваш машина в производството по добре според мен е да използваш микропроцесор и да си изградиш система. То така или иначе ще ползваш нещо такова за преход между USB или COM порта и машината. Аз се занимавам с изграждането на такива управляващи устройства. Имам само една изградена система която работи и една която се разработи на етап документация но се отказаха да се реализира. Ако мога да помогна с нещо питай. Ще се опитам да отговоря. _________________ Нека да си помагаме взаимно. Защото ако не си помогнем ние няма кой да ни помогне. |
|
|
 |
Комбинатор Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 06, 2008 17:11 Заглавие: |
|
|
За това има PLC-та
Съвременните 8 битови контролери са го докарали да положение да могат да смятат и 32 битови числа (кашмер);
Значи искаш да сложиш на един 1400 кубика 70 коня дизел двигател
пусков бензинов 5000 кубика 600 коня.
каде е смисъла .
И след това ако проблема ти е RS-232 , как ще се справиш с програмата под DОС или WINAPI |
|
|
 |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 07, 2008 9:19 Заглавие: |
|
|
Това което съм ви написал е само просто обяснение /не, че като цяло е много по-сложно/, в самата програма ще има и още функции, а и с този компютър освен тази машина ще се оправляват поне още 2, като цяло пак толкова сложни или малко повече и по-голяма част от данните ще се подават по интернет.
А къде е проблем по-нататъка може и с такива устоиства за който Комбинатор говори ама от компютри поне имам някаква представа.
woodoman-щом се занимаваш с това със съгорност ще ми помогнеш
Ако може да ми кажеш накакъв алгуритам по който да се придържам при разработването. Това което трябва аз да направя е само оправлението от пц и софта т.е. механиката и самите ел. схеми има кой да ги направи, но той не разбира от компютърна електроника т.е. ще направи оправлението на механиката на така да се каже по-високо токово ниво  |
|
|
 |
woodoman Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 07, 2008 13:26 Заглавие: |
|
|
Пиши ми на Skype моя е woodoman_ . Зада може да се разберем за някои неща. Ако ползваш ICQ моя е 318-294-268. До сряда ще съм почти налиния. _________________ Нека да си помагаме взаимно. Защото ако не си помогнем ние няма кой да ни помогне. |
|
|
 |
|