|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tux Гост
|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2008 18:31 Заглавие: I2c bus free - какво означава това ? |
|
|
Здравейте,
преди малко ми се случи нещо странно. Без да искам седнах върху дистанционното на телевизора то сочеше към него в този момент и телевизора ми изписа следното съобщение:
I2C bus free
2-ката е изписа като степен. Телевиора си приема команди от дистанционното сменя канали и т.н. но след като изпише номера на канала това съобщение пак се показва. Изключих го от захранването и след малко пак го включих сега вече не ми го изписва.
Бих искал да ви попитам дали съм успял да направя нещо което не е трябвало, дали се е случило нещо нередно ?
На пръв поглед всичко си работи нормално ... или поне така изглежда.
Телевизора е JVC AV-21F4TEE дистанционното не е оригиналното а е подменено с 1:1 (май така им казват) от сервиза.
Познанията ми по електроника са скромни до колкото знам това е някаква шина за комуникация между чиповете но повече не знам
Ще съм ви много признателен ако ми помогнете да разбера какво е станало.
Благогаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2008 18:40 Заглавие: |
|
|
Телевизорът е минал в тестов режим. Ако се случи пак нещо подобно или се появят и други необичайни надписи изключвай от тока както вече си направил и в никакъв случай не натискай хаотично копчета. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2008 18:42 Заглавие: |
|
|
Не е станало нищо нередно,няма никакъв проблем,беля или т.н. поводи за притеснение.
Ако повече от сега насетне не се появяват такива неща по екрана-значи няма проблем-хич да не ти пука.
Вероятно си пуснал самотестване и ако друг път направи подобен проблем не щаркай безразборно,да не стане по-голяма беля.
P.S.Колегата Филипов ме е спреварил.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
tux Гост
|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2008 18:48 Заглавие: |
|
|
Благодаря ви много за бързия отговор
Ще следя за други подобни съобщения.
Благодаря още веднъж. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|