|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2008 17:18 Заглавие: |
|
|
| Цялостно управление на инкубатор със симистори-http://telesys.ru/electronics/projects.php?do=p115 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
пиле Гост
|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2008 17:41 Заглавие: |
|
|
Честита нова 2008 година! на всички колеги
Преди години се занимавах със инкобатори и установих че всеки от вас е прав.
1.Но интересно защо всички избират крушка за нагревател а не просто нагревател ?
нагревателя поема повече влага.
Защото освен температура се подържа и влажност, която е важна за успеха с живи иэлюпени пилци.
2.А ми е много чудно защо ползваш термистор .
Правил съм и със термистор но той се влияе също от влага.
терморегулатора със диод е по сигурна.
при положение че 1N4148 като термо елемент е в пъти по добър и по чувствителен, при него ще имаш малко усилване и много добра линейност
Другото са излишни научни спорове. |
|
|
 |
suxfan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 04, 2008 5:59 Заглавие: Aaa не съвсем ! |
|
|
Това найстина е добро но липсва само овлажняващата част , трябва да се направи да пуска и овлажняване
Малко може да се тунингова като се смени оня оптрон с един MOC и този руски симистор с някакъв BTA че са по добри и са в нормален корпус , не знам защо но когато правих фазовия регулатор установих че това е много добър оптрон за симистори , с какви ли не пробвах само с тия стана като на осцилограмата  |
|
|
 |
colortron Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2008 22:18 Заглавие: |
|
|
Преди години правих подобна схема,само че за датчик използвах еднопреходен транзистор тип КТ117Г,включен в мост с резистори<респ потенциометър>на интегрална схема 723.като мостът се захранва от вградениа източик на интегралната схема,изходът на схемата през феритно трансформаторче отпушва симистор тип КТ784<Tesla>
Надявам се да съм бил полезен _________________ Mob.tel 0897686495 |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|