|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 06, 2008 18:46 Заглавие: Накой знае ли как да махна този Троянски кон? |
|
|
| На един от компютрите ми се появи едно животно: trojan.WINREG.Zapchast. Набавих си различни антивирусни програми, откриват го, "премахват" го, а след като пусна компютъра пак, той отново е тук. Животното си създава в директория C: файл с име a.bat. Отворих го с редактор и се оказа, че има за цел да спре всички настройки за сигурност на системата. Поразрових в Интернет, но не намерих решение за ръчно премахване. Някой знае ли къде в регистър базата се намират "опашките", за да им видя сметката и къде е изпълнимият файл. Иначе от данните, които събрах, разбрах, че вирусът разбутва системните файлове на "Уиндоуса". Точно така става и при мен: не работят 5-6 файла, между които е и... Windows Explorer, което дава за резултат разпадане на десктопа и рестартиране на компютъра. Досадно е и доста дразнещо. А "екстра" за този вид вирус е, че блокира антивирусните програми. Имам чувството, че хваща управлението още от BIOS и после само ми се присмива. На форматиране на диска ли вървят нещата? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 06, 2008 19:38 Заглавие: |
|
|
| Файловете с разширение bat също са изпълними - изтрийте първо това животно. |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 06, 2008 20:48 Заглавие: |
|
|
Пробвай да преровиш машината с RegSupreme , на мене ми е оправила доста проблеми (е може и да ти създаде - счупи ми драйверите за принера последния път, ама това е поправимо). А ако ти направи проблем има резервно копие за възстановяване. |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 06, 2008 21:33 Заглавие: |
|
|
Антивирусните откриват но не пазят от троянци и не ги чистят. Другия път си инсталирай и антиспай освен антивирус.
Сигурно има начин да го изчистиш, но аз за себе си съм решил, че е най-бързо, лесно и без излишни нерви да се преинсталира системата. Ако това е вариант при теб, вместо дни ще ти трябват само 2-3 часа и имаш чисто нова система. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 07, 2008 9:35 Заглавие: |
|
|
Свали си HijackThis - програмата е напълно свободна и гугъл ще ти даде линкове.Сканираш със нея и лога го пускаш във форума на HijackThis-те ще ти кажат кво да правиш оттам насетне.
Не съм съгласен че антивирусните не пазят от троянци и не ги чистят.
Старият добър Касперски ги бастисва още преди да ги е е помирисал.
Пробвай да инсталираш Касперски но при вече заразена система най-вероятно няма да ти даде,може и да пробваш онлайн скенера им...
Има и още много пенизи,ама той линка който ти е дал Филипов е толкоз богат с информация,че няма смисъл да ги споменавам. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 07, 2008 12:54 Заглавие: |
|
|
| Божилов, не мога да твърдя 100% че антивирусните не спират троянци и в никакъв случай не споря (въпреки че собствения ми опит го доказва), т.е. казвам го просто като инфо. По съвсем прясна информация от човек занимаващ се професионално с поддръжка на хардуер и софтуер, на когото имам пълно доверие, стандартните версии на антивирусните не предлагат защита срещу троянци или в най-добрия случай само частична. За да бъде добра защитата се качва и AntiSpy модул, който обикновено се предлага допълнително (примерно McAfee, AVG имат такива) към антивирусната. За Кашперски нямал информация, защото не работел с него (преди време имало проблеми със съвместимостта с WinXP SP2). |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 07, 2008 13:19 Заглавие: |
|
|
| joda написа: | | Божилов, не мога да твърдя 100% че антивирусните не спират троянци и в никакъв случай не споря (въпреки че собствения ми опит го доказва), т.е. казвам го просто като инфо. |
Всички смислени антивирусни защитават достатъчно добре от троянци.
За целта може да погледнеш базите със вируси за съответните антивирусни,за да видиш,колко много троянци има в тях.
| joda написа: | По съвсем прясна информация от човек занимаващ се професионално с поддръжка на хардуер и софтуер, на когото имам пълно доверие, стандартните версии на антивирусните не предлагат защита срещу троянци или в най-добрия случай само частична..
За да бъде добра защитата се качва и AntiSpy модул, който обикновено се предлага допълнително (примерно McAfee, AVG имат такива) към антивирусната. |
Не е вярно.Този модул защитава сррещу spyware-троянеца и spyware са две доста различни неща,въпреки,че като зловреден софтуер в частност се припокриват и застъпват в някои случаи...Като цяло защитата и срещу троянци със този модул е по-добра отколкото без него,но добрата антивирусна трябва да защитава и без него.
Аз пък ти го казвам като човек,който работи с троянци.
Ако искаш мога да ти дам линкове към достатъчно много троянци.Ти сам пробвай-в единия случай със обикновена антивирусна,а на някой друг компютър го прежали и инсталирай само един гол Спайбот примерно да те защитава от тях...който обаче ще бъде отнесен както гладно прасе отнася тиква още при първите срещи със зловредния софтуер-така че опрерационната система я прежали де.
| joda написа: | | За Кашперски нямал информация, защото не работел с него (преди време имало проблеми със съвместимостта с WinXP SP2). |
Касперски има функция за защита от spyware от 6та версия насам.но със или без включена той си защитава достатъчно добре от троянци.
С Касперски работя (и не само) от 4 години насам и не съм срещал поне аз да е имало такава несъвместимост.Нито пък съм чувал за подобно нещо. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 07, 2008 13:50 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | Аз пък ти го казвам като човек,който работи с троянци. |
Ок ... може би трябва да преосмисля доверието в информатора си
Мерси за инфото! |
|
|
 |
dakiss Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 07, 2008 14:20 Заглавие: |
|
|
За мен най-добре се справя с такива проблеми NORTON AntiVirus, а като добавка е добре да се сложи и Spyware doctor ....... дори и с триал версиите ще си почистиш компа от буби и кончета
И Касперски не е лоша .......
Впрочем навярно знаеш, че ако ръчно триеш вирус, ще трябва да спреш първо изпълнението на програмата която задейства вируса и тогава да го триеш. Все пак това не е толкова лесно, но щом знаеш с какво точно си имаш работа ....... _________________ Който не знае - пита. Лошото е ако пита над два пъти. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|