| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
naasko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 06, 2008 23:54 Заглавие: Виене на главата на видеоплеър |
|
|
Здравейте на всички имам видеоплеър който го ползвам за запис на камери модела е SRV-30P но от скоро от главата започна да се чува едно много гадно свирене и ми казаха, че са се амортизирали лагерчетата и аз реших да пробвам да капна една капка машинно масло на оста на която е закрепено моторчето (то е отгоре както се вижда на снимката и между оста и въртящата се част има малко разстояние в което капнах много малка капка ) и сега стана още по зле сега е по дрезгав звука по метален, Главата си има инерция но стана мнооого по зле, иначе си работи. Какво може да се направи по въпроса понеже ми казаха в няколко сервиза че не им се занимава.
http://img.data.bg/i.php?show=745970&ctrl_id=ie2sbi#img |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 07, 2008 8:18 Заглавие: |
|
|
| Не им се занимава щото бая играчка си е да свалиш старите лагери и да ги подмениш с нови. За тях е много по - лесно да ти сменят цялата глава обаче след като си работи няма смисъл. А относно това дали може да се направи нещо - "Един лагер почне ли да вие, няма оправия". |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 07, 2008 17:58 Заглавие: |
|
|
Колев е много прав!Играчка е и още как!А едно ново видео струва по-малко от ремонта! Ако можеш да се оправиш сам-действай!Намираш бракуван плеър-заради нещо друго-естествено и го мяташ.Внимателно!Ако успееш да се справиш с лагерите му-да ги издърпаш-добре.Сега вече имаш два "нови"лагера,кръстиш се и мяташ твето видео.Шансът да стане работата е 25%-поне при мен,докато се занимавах,беше такъв Господ да ти е на помощ!  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Яну 07, 2008 22:33 Заглавие: |
|
|
А може ли преди да предприема ваденето им да пробвам да ги смажа с някъква грес която ми препоръчате понеже преди да сложа машинно масло не виеше а се чуваше едно много финно свиркане и не постоянно а по някога но щом го смазах сега е много дрезгав звукът и затова тайно се надявам, че ако се смажат с подходяща смазка може и да замажем положението временно  |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 08, 2008 17:28 Заглавие: |
|
|
Няма файда!По-лошо ще става.Опитвал съм  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 08, 2008 17:39 Заглавие: |
|
|
| Аз силно се съмнявам нещо от смазката да е достигнало до лагерите.Ако правилно съм разбал не сте разглобявали нищо а за да се стигне до лагерите трябва да се демонтира моторът а и барабанът предполагам.Да не се окаже другаде проблемчето. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Яну 08, 2008 22:21 Заглавие: |
|
|
Да така е барабана не съм го свалял а и не знам точно как понеже незнам как да го махна. На него е завинтен само магнит които се влияе от намотките които са закрепени на оста отгоре. Идея от къде да го махна барабана за да избия старите лагери ?
Ако може да ми помогнете с линк нещо пък ако я потроша здраве да е |
|
|
 |
kol4o Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 14, 2008 19:56 Заглавие: виене на глава на водеоплеер |
|
|
Сблъсквал съм се с такъв проблем.Скромното ми мнение-помощ от някой прятел,който се занимавал с такава техника!Лагерчетата са толкова прцизни,че трябва да се внимава и при вадене и при слагане!Трябва много да се внимава със затварящите от двете страни на лагерите,да не се деформират случайно(да се натиснат неволно с нещо твърдо)-шумът е ужасявващ!А иначе фабрично са намазани с много финна смазка,която с течение на времето се изразходва,на сухо циментацията на лагерчетата пада и резултат-пищене!Не помага никакво смазване.И още вднъж,който се е занимавал-голамо изгърбване е !!и все пак -успех  |
|
|
 |
|