| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Сря Яну 09, 2008 17:35 Заглавие: |
|
|
Пробвах с оригинално дистанционно от NEO TV-1400TX, което би трябвало да е RC5, но не стана. Телевизора е работил в аптека дълги години и след споменатите дефекти собственика го сменя с нов. А този го взимам аз с идеята да го отремонтирам и да си го ползвам за себе си. Разбрах че дистанционното е сменяно поради загуба на оригиналното. Мисля че сегашното е FRC2040, защото има стикер от вътре на платката с тази маркировка. Тези дни ще пробвам да го сменя и с друго.
@ Bojilov мерси за забележката, ще погледна този кондер /С 607/ както и С603!
Телевизора за сега го включвам от мрежовия ключ и след стнебай пускам от копчетата за избор на програми и спирам пак от мрежовия ключ. В стаята където е приемника не е много топло и при първоначално пускане след като съм натиснал бутончето за програмите картината не е идва почти веднага, а с около минута закъснение като от високоговорителя се чуват няколко кратки пукания и светодиода на предният панел е с по-слаба осветеност, след това на ТВ-то си излиза звуковия съпровод и картина, а светодиода е с нормално ярка индикация. При няколко спирания и пускания от моя страна този "проблем" не се наблюдава. Пиша проблем в кавички заради това че не знам дали това не е нормално състояние за този ТВ. Или пък процесора нещо се предава. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 09, 2008 18:12 Заглавие: |
|
|
От това което сте написали по горе става ясно че и вас ви е домързяло да сменяте електролитни кондензатори.Защо ги проверявате а не ги сменявате ,струват стотинки.Нали за вас го правите-сменете електролитите в първичната и филтровите на напреженията във вторичната част.непременно тези на 5те волта или както е формирано там,премерете дали на ИР приемника идват 5 волта и дали иизлизат импулси.За какъв процесор иде реч като на него не му е осигурено захранване като хората. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 09, 2008 18:18 Заглавие: |
|
|
| То не е ясно и дали средното краче на фотоприемника не е захранване ,ако е така 4.72В е малко ниско ,Пепи е абсолютно прав за останалото ,колегите май пишат повече отколкото новия собственик се занимава с ТВ-то! |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 09, 2008 21:05 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | От това което сте написали по горе става ясно че и вас ви е домързяло да сменяте електролитни кондензатори.Защо ги проверявате а не ги сменявате ,струват стотинки.Нали за вас го правите-сменете електролитите в първичната и филтровите на напреженията във вторичната част........ |
Кондензаторите ги измервам преди да ги поставя отново на платката и сменям при съмнение в капацитета им.
| pepi_voinishki1957 написа: | | .....непременно тези на 5те волта или както е формирано там,премерете дали на ИР приемника идват 5 волта и дали иизлизат импулси.За какъв процесор иде реч като на него не му е осигурено захранване като хората. |
Това е следващата ми стъпка - благодаря за инфото! Процесора е ST92195
| ELP написа: | | То не е ясно и дали средното краче на фотоприемника не е захранване ,ако е така 4.72В е малко ниско ,Пепи е абсолютно прав за останалото ,колегите май пишат повече отколкото новия собственик се занимава с ТВ-то! |
Средното краче е +5V по схема и даташита на елемента. Съжалявам ако ви се е сторило неадекватно отношение ми към ТВ-то. Не се занимавам изцяло с AV ремонти за да мога сам да си помогна и за това се обърнах тук в форума. Времето ми отделено за този ТВ не е много предвид останалите неща, на който трябва да обърна внимание.
Блягодаря ви за мненията - те са ми от помощ и ще се съобразя с тях.
Лека вечер!
Русин Атанасов |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 09, 2008 21:14 Заглавие: |
|
|
| rusin написа: | Кондензаторите ги измервам преди да ги поставя отново на платката и сменям при съмнение в капацитета им.
|
При съмнение в даден електролитен кондензатор.Той се сменя с НОВ
А не се мери.
Още повече че струват стотинки.Така се пестят време,нерви и резултата от извършения ремонт е много по-сигурен. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 09, 2008 22:13 Заглавие: |
|
|
Абе аз вече и в новите кондензатори взех да нямам вяра че вече два пъти си патих от чисто нови кондензатори.Помлях телевизорите заради тях.Тъй че ги меря и новите преди да ги сложа , друг е въпроса колко е верен уреда с който ги меря.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 9:45 Заглавие: |
|
|
Съгласен на 100%.
Взех от Петров 47 микро, ми вече на два пъти патя от тях!!! |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 18:28 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
проблема е бил в дистанционното
Смених кварца /четох из форума че често изменяли честотата си/ на пулта и командите вече се изпълняват. По pdf-а на контролера gs702 той е от 400kHz-550kHz, а на платката беше поставен 500kHz смених точно с такъв за скромните 0,50ст.
Все още мисля за това защото ми се струва нередно или пък не
| rusin написа: | | .........Телевизора за сега го включвам от мрежовия ключ и след стнебай пускам от копчетата за избор на програми и спирам пак от мрежовия ключ. В стаята където е приемника не е много топло и при първоначално пускане след като съм натиснал бутончето за програмите картината не е идва почти веднага, а с около минута закъснение като от високоговорителя се чуват няколко кратки пукания и светодиода на предният панел е с по-слаба осветеност, след това на ТВ-то си излиза звуковия съпровод и картина, а светодиода е с нормално ярка индикация. При няколко спирания и пускания от моя страна този "проблем" не се наблюдава. Пиша проблем в кавички заради това че не знам дали това не е нормално състояние за този ТВ. Или пък процесора нещо се предава. |
|
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 18:33 Заглавие: |
|
|
Изобщо не е редно, посмени още малко електролитни кондензатори. Без да ги проверяваш  |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 18:44 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | Изобщо не е редно, посмени още малко електролитни кондензатори. Без да ги проверяваш  |
ОК! Благодаря! |
|
|
 |
|