Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Шаси 11АК36-1 не приема сигнал от ДУ
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Stara Zagora

МнениеПуснато на: Сря Яну 09, 2008 17:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвах с оригинално дистанционно от NEO TV-1400TX, което би трябвало да е RC5, но не стана. Телевизора е работил в аптека дълги години и след споменатите дефекти собственика го сменя с нов. А този го взимам аз с идеята да го отремонтирам и да си го ползвам за себе си. Разбрах че дистанционното е сменяно поради загуба на оригиналното. Мисля че сегашното е FRC2040, защото има стикер от вътре на платката с тази маркировка. Тези дни ще пробвам да го сменя и с друго.

@ Bojilov мерси за забележката, ще погледна този кондер /С 607/ както и С603!

Телевизора за сега го включвам от мрежовия ключ и след стнебай пускам от копчетата за избор на програми и спирам пак от мрежовия ключ. В стаята където е приемника не е много топло и при първоначално пускане след като съм натиснал бутончето за програмите картината не е идва почти веднага, а с около минута закъснение като от високоговорителя се чуват няколко кратки пукания и светодиода на предният панел е с по-слаба осветеност, след това на ТВ-то си излиза звуковия съпровод и картина, а светодиода е с нормално ярка индикация. При няколко спирания и пускания от моя страна този "проблем" не се наблюдава. Пиша проблем в кавички заради това че не знам дали това не е нормално състояние за този ТВ. Или пък процесора нещо се предава.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Яну 09, 2008 18:12    Заглавие: Отговорете с цитат

От това което сте написали по горе става ясно че и вас ви е домързяло да сменяте електролитни кондензатори.Защо ги проверявате а не ги сменявате ,струват стотинки.Нали за вас го правите-сменете електролитите в първичната и филтровите на напреженията във вторичната част.непременно тези на 5те волта или както е формирано там,премерете дали на ИР приемника идват 5 волта и дали иизлизат импулси.За какъв процесор иде реч като на него не му е осигурено захранване като хората.
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Яну 09, 2008 18:18    Заглавие: Отговорете с цитат

То не е ясно и дали средното краче на фотоприемника не е захранване ,ако е така 4.72В е малко ниско ,Пепи е абсолютно прав за останалото ,колегите май пишат повече отколкото новия собственик се занимава с ТВ-то!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 09, 2008 21:05    Заглавие: Отговорете с цитат

pepi_voinishki1957 написа:
От това което сте написали по горе става ясно че и вас ви е домързяло да сменяте електролитни кондензатори.Защо ги проверявате а не ги сменявате ,струват стотинки.Нали за вас го правите-сменете електролитите в първичната и филтровите на напреженията във вторичната част........

Кондензаторите ги измервам преди да ги поставя отново на платката и сменям при съмнение в капацитета им.

pepi_voinishki1957 написа:
.....непременно тези на 5те волта или както е формирано там,премерете дали на ИР приемника идват 5 волта и дали иизлизат импулси.За какъв процесор иде реч като на него не му е осигурено захранване като хората.

Това е следващата ми стъпка - благодаря за инфото! Процесора е ST92195

ELP написа:
То не е ясно и дали средното краче на фотоприемника не е захранване ,ако е така 4.72В е малко ниско ,Пепи е абсолютно прав за останалото ,колегите май пишат повече отколкото новия собственик се занимава с ТВ-то!

Средното краче е +5V по схема и даташита на елемента. Съжалявам ако ви се е сторило неадекватно отношение ми към ТВ-то. Не се занимавам изцяло с AV ремонти за да мога сам да си помогна и за това се обърнах тук в форума. Времето ми отделено за този ТВ не е много предвид останалите неща, на който трябва да обърна внимание.

Блягодаря ви за мненията - те са ми от помощ и ще се съобразя с тях.

Лека вечер!
Русин Атанасов
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 09, 2008 21:14    Заглавие: Отговорете с цитат

rusin написа:
Кондензаторите ги измервам преди да ги поставя отново на платката и сменям при съмнение в капацитета им.

При съмнение в даден електролитен кондензатор.Той се сменя с НОВ Exclamation
А не се мери.
Още повече че струват стотинки.Така се пестят време,нерви и резултата от извършения ремонт е много по-сигурен.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Сря Яну 09, 2008 22:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе аз вече и в новите кондензатори взех да нямам вяра че вече два пъти си патих от чисто нови кондензатори.Помлях телевизорите заради тях.Тъй че ги меря и новите преди да ги сложа , друг е въпроса колко е верен уреда с който ги меря. Very Happy
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 10, 2008 9:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Съгласен на 100%.
Взех от Петров 47 микро, ми вече на два пъти патя от тях!!!
Върнете се в началото
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 10, 2008 18:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,
проблема е бил в дистанционното Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Смених кварца /четох из форума че често изменяли честотата си/ на пулта и командите вече се изпълняват. По pdf-а на контролера gs702 той е от 400kHz-550kHz, а на платката беше поставен 500kHz смених точно с такъв за скромните 0,50ст.

Все още мисля за това защото ми се струва нередно или пък не Rolling Eyes
rusin написа:
.........Телевизора за сега го включвам от мрежовия ключ и след стнебай пускам от копчетата за избор на програми и спирам пак от мрежовия ключ. В стаята където е приемника не е много топло и при първоначално пускане след като съм натиснал бутончето за програмите картината не е идва почти веднага, а с около минута закъснение като от високоговорителя се чуват няколко кратки пукания и светодиода на предният панел е с по-слаба осветеност, след това на ТВ-то си излиза звуковия съпровод и картина, а светодиода е с нормално ярка индикация. При няколко спирания и пускания от моя страна този "проблем" не се наблюдава. Пиша проблем в кавички заради това че не знам дали това не е нормално състояние за този ТВ. Или пък процесора нещо се предава.
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 10, 2008 18:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Изобщо не е редно, посмени още малко електролитни кондензатори. Без да ги проверяваш Very Happy
Върнете се в началото
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 10, 2008 18:44    Заглавие: Отговорете с цитат

pamporov написа:
Изобщо не е редно, посмени още малко електролитни кондензатори. Без да ги проверяваш Very Happy

ОК! Благодаря!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети