| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 14:39 Заглавие: Daewoo-dth-29g2k (CP-830F) -завишени напрежения. |
|
|
Беше му изгорял вертикала ТДА8358 , диода за +11В и двата електролита на +11 и 45В.След смяната им тръгва с леко свита картина.Вторичните напрежения от ТХО са завишени 178В е 194В, 11В е 14В. ,45В е 53В.Захранването на ХО +130В си е точно.Сменял съм кондензаторите на колектора на крайния за ХО и филтриращите на 130в,мерил съм съпротивления ,диоди и т.н.,но не открих нищо дефектно .Като сложа 1.5нано м/у колектор емитер, размера се нормализира 194В пада на 175В. ,а другите две напрежения си остават без промяна (завишени). Ще съм благодарен на всякакви насоки.
В атача сложих част от схемата на това шаси. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 15:33 Заглавие: |
|
|
Ако входното на ТХО е точно(130v),а изходните са завишени,то според теб къде е проблема? _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 15:39 Заглавие: |
|
|
| мармот написа: | | Ако входното на ТХО е точно(130v),а изходните са завишени,то според теб къде е проблема? | Ако знам къде е проблема нямаше да питам.  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 15:42 Заглавие: |
|
|
| Смени С401, Q402, премери на базата му честотата колко е. Това на първо време. А като си сменил кондензаторите в колектора на Q401 , дали са със същите стойности? Щом като добавиш 1,5 нано нещата се оправят какво му се чудиш толкоз? |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 16:24 Заглавие: |
|
|
Нещата не се оправят,прочетете внимателно поста му.Ако имаше проблем по бутане на крайния,то някакво завишаване на напрежение щеше да му е най-малкия проблем.Ама да сменя там,пък може и да се научи? _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 16:30 Заглавие: |
|
|
| мармот написа: | | Ако входното на ТХО е точно(130v),а изходните са завишени,то според теб къде е проблема? | мармот с това питане май и ти не знаеш къде е проблема,а?или колкото да си чешим езиците |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 16:42 Заглавие: |
|
|
На първо място не мога да проумея как такъв проблем,който е пределно прост,тъй като има твърде малко възможности за постигането му,въобще се коментира във форума.Второ пиша не заради 'точки'(това не е томбола с награди),нито нещо 'чеша' щот няма кво да правя,просто се изумявам колко е паднало нивото в родната ми страна.И така. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 16:47 Заглавие: |
|
|
| мармот написа: | | На първо място не мога да проумея как такъв проблем,който е пределно прост,тъй като има твърде малко възможности за постигането му,въобще се коментира във форума.Второ пиша не заради 'точки'(това не е томбола с награди),нито нещо 'чеша' щот няма кво да правя,просто се изумявам колко е паднало нивото в родната ми страна.И така. |
Нали форума е за да си помагате кажи къде е проблема  |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 17:14 Заглавие: |
|
|
| мармот написа: | | На първо място не мога да проумея как такъв проблем,който е пределно прост,тъй като има твърде малко възможности за постигането му,въобще се коментира във форума.Второ пиша не заради 'точки'(това не е томбола с награди),нито нещо 'чеша' щот няма кво да правя,просто се изумявам колко е паднало нивото в родната ми страна.И така. | Щом е толкова под нивото ти тази тема.Ако няма да помагаш ще те помоля поне да не пречиш с заяждането си.Не всички сме толкова добри специалисти като тебе.А и в момента ми е само до такива дребнави заяждания.  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 17:25 Заглавие: |
|
|
Ще ви помоля леко да поохладите страстите и напрежението.
Благодаря ви предварително!
Нека темата продължи по същество _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|