Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Лампа за SAMSUNG SP-43J6HP

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Яну 05, 2008 0:54    Заглавие: Лампа за SAMSUNG SP-43J6HP Отговорете с цитат

Телевизора е LCD, SAMSUNG, прожекционен, модел SP-43J6HP. Диагностиката не беше трудна, разхерметизирана и счупена отвътре лампа 4-061-536. Въпроса ми е може ли да се намери такава лампа и на каква цена? Схема не намерих и сигурно няма да ми трябва, но ми е любопитно да я разгледам, както и да получа малко повече инфо за това ТВ. Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Нед Яну 06, 2008 19:26    Заглавие: Re: Лампа за SAMSUNG SP-43J6HP Отговорете с цитат

vladimirstanoev написа:
Телевизора е LCD, SAMSUNG, прожекционен, модел SP-43J6HP. Диагностиката не беше трудна, разхерметизирана и счупена отвътре лампа 4-061-536. Въпроса ми е може ли да се намери такава лампа и на каква цена? Схема не намерих и сигурно няма да ми трябва, но ми е любопитно да я разгледам, както и да получа малко повече инфо за това ТВ. Благодаря предварително.

Най-вероятно ще се намери лампа, но още по-вероятно цената няма да ти хареса.

П.П. Как така телевизора е хем LCD, хем прожекционен?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 06, 2008 22:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Tokio написа:
П.П. Как така телевизора е хем LCD, хем прожекционен?
Явно телевизора е доста екзотичен:
http://www.lelong.com.my/review/list/detailstd.asp?reviewid=426&parentid=42
Затова ми беше интересно да му разгледам схемата, но не можах да я намеря. Лампата се намира в долния десен ъгъл, а светлината по оптични (екранирани с доста дебело желязо) световоди отива до центъра. Там вероятно минава през въпросното LCD, през огледала и се прожектира на екрана, който е пластмасов и е като на другите прожекционни с трите пушки.
Върнете се в началото
SET
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 08, 2008 17:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Тази лампа ще е поне 250 евро.
Върнете се в началото
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 09, 2008 1:22    Заглавие: Отговорете с цитат

SET написа:
Тази лампа ще е поне 250 евро.
Позна, точно толкова ми казаха! Ако беше златна нямаше да струва толкова. Нямам логично обяснение как една жица, малко стъкло и рефлектор, което реално не струва повече от 5лв., може да има цена 500 лева!? Явно телевизора няма да се прави. Благодаря за отговорите, закривам темата.
Върнете се в началото
REMZ>
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пазарджик

МнениеПуснато на: Чет Яну 10, 2008 19:38    Заглавие: Re: Лампа за SAMSUNG SP-43J6HP Отговорете с цитат

vladimirstanoev написа:
колко вата е?
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 11, 2008 12:08    Заглавие: Отговорете с цитат

REMZ> написа:
колко вата е?
Не видях някъде да пише колко вата е, но не вярвам при тази цена да стане лесно замяна. Случаят е малко по-различен от нормалната подсветка. Освен стандартния контрол на яркостта и тока има разни темп. датчици, термостати, вентилатори, време за достигане на определена температура и др. подобни глупости, които ще трябва да се лъжат. Но най-специфичното в случая е че LCD-то е 30 пъти по-малко от екрана и всяка неточност в светлинния поток се умножава по 30. Лампата я дадох на човека, ако може да си я намери от чужбина. Цената в чешкия сайт е около 200 лева. Темата за мен е приключена, но благодаря все пак за вниманието.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети