Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

DVD LG DR-7500 - прави проблеми на студено

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Яну 11, 2008 14:49    Заглавие: DVD LG DR-7500 - прави проблеми на студено Отговорете с цитат

Това двд проблема му е ,че като е при мен работи а при клиента не.След ен брой разнасяния се установи че дефекта който показва се дължи на температурната разлика от 7-8 градуса .Дефекта е че когато му е студено не му работи пауер бутона от местната клавиатура а от дист. включва и функцията ^ v - нагоре ,надолу -това което мести подменютата и от дистанционното и от местната клавиатура.Някой ще ми отговори кондензатори ама двд то е почти ново и са много в захранването .Лошото е че го вадя да истине и като го вкарам в сервиза и го отворя и то се стопля и си заработва всичко.При първото отваряне имаше хлебарки ама съм изчистил всичко.Някой брал ли е подобни ядове и ако да как се справил.
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 11, 2008 15:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Конкретният модел не ми е познат,наскоро ремонтирах една записвачка с проблемен кварц на процесора-дефекта пак беше термозависим.Нещо не разбрах-като зависне от клавиатурата,се управлява нормално от дистанц. или как?Ако е така,аз бих проверил захранване на процесор-дали е точно(и кондензатори в тази верига),също така кварц-желателно със замяна.В конкретния случай не пречи да охлаждате/загрявате(температурен шок) процесора при проявление на дефекта.Не споменавате дали при пускане от дистанц.(когато дефекта е проявен) захранванията тръгват нормални-ако въобще тръгва,не става ясно от поста.Схема не можах да изровя,ако желаете повече и конкретна помощ изпратете парчета от нея(захранване и процесорна част).
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 11, 2008 15:54    Заглавие: Отговорете с цитат

За повече яснота ;
На топло -всичко о.к.-напрежения функции всичко
На студено -1 не работи само пауер бутон на местната клавиатура.
2не работи функцията нагоре надолу
всички други функции работят
В потребителската книжка дават работна температура 5-35 градуса по Целзии.
Проблема е че като го внеса на топло много бързо се стопля и всичко си работи -напрежения нормални -всичко о.к.
Не ми се вижда логично кварца да мърда и само две функции да не работят.Схема нямам.
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 11, 2008 16:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Хм,без схема ще ти е мъка Sad А защо не пробвате(при стоплено вече Smile ) изделие да изстудявате със спрей процесор и кондензатори по пътя на захранването му.Профилактично със горещ въздух самия процесор го припойте,да няма ликажи някакви.Нещо не прилича тази хуйня на проблем в захранване,по-скоро в процесорна част ще да е.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 11, 2008 16:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Пепи, удължител и масата навън. Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 11, 2008 17:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Мда,ремонт на отворен прозорец е Evil or Very Mad,но пък ще помогне много Exclamation Или изстудяване до посиняване и после бързо мерене по контролни точки предварително набелязани,преди да се е стоплило животното.
woodoman
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 11, 2008 17:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Така както си изложил проблемите спотед мен имаш студена спойка между клавиатурата и процесора или на някой резистор около клавиатурата. Ако имаш схема виж трабва да има обща писта който свързва тези ботони с процесора. Провери всички връзки по нея.
Това е само предположение но е напълно допустимо. Ако е проблемен кварц на процесора ще спрат всички функции управлявани от процесора т.е. цялото DVD. Дано да съм ти бил полезен. Ако може прати ми схемата ще погледна по нея.
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 11, 2008 17:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Аха.На студено спойката е студена,на топло-топла.Стига спамили,акъл давайте.
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 11, 2008 18:46    Заглавие: Отговорете с цитат

woodoman написа:
Така както си изложил проблемите спотед мен имаш студена спойка между клавиатурата и процесора или на някой резистор около клавиатурата. Ако имаш схема виж трабва да има обща писта който свързва тези ботони с процесора. Провери всички връзки по нея.
Това е само предположение но е напълно допустимо. Ако е проблемен кварц на процесора ще спрат всички функции управлявани от процесора т.е. цялото DVD. Дано да съм ти бил полезен. Ако може прати ми схемата ще погледна по нея.

Това го направих още в началото-смених и копчето,презапоих всичко по лицевия панел ,дори прошивките.Айде пауер бутона добре ама нагоре надолу не бачка и от дистанцията.Двете неща по някаква линия са свързани.
С масата навън е добро решение ама навън има много мъгла Very Happy Освен това целия квартал ще се изреди да дава акъл какво точно да правя Very Happy
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Яну 11, 2008 23:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Провери захранването за термодрейф, Ако няма вдигни захранването на процесора в допустимия толеранс за проба. Не се осланяй на това че е ново, дефекта много прилича и на кондензатор, за спорта добави 100тина микро на захранването на процесора.
Без спрей няма да минеш става и с газ за запалки но внимавай с цигарите Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети