| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
marin_bonchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 11, 2008 18:37 Заглавие: Daewoo- DSC3270-няма високо. |
|
|
Здравейте,
Телевизорът е Daewoo- DSC3270 шасси SC130.
След подмяна на кондензаторите в захранването то тръгна на лампа и подържа напреженията след него.Обаче високото не тръгва.Няма никакви импулси дори в начален пуск на pin8 на DDP3310B. /Подмених кондезаторите и в блока с DDP 3310B /.
Като пусна захранването Reseta на pin45 на процесора ST92195A е 2,9 волта вместо 5 волта.Като вдигнах pin39 на DDP 3310B във въздуха и Reseta се вдигна на 5 волта.Мога ли да бъда сигурен че е повредена DDP 3310B.
Не зная защо - I 807 е монтирана оригинално вместо 7805- 7806,така че 5-те волта в същност са 6 .
Какъв тест да направя още. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 12, 2008 9:53 Заглавие: |
|
|
След по обстойно мерене вътре в цифровия блок установих че LD01
е прекъснала.Тя е светлосиня с една червена и една черна точка в/у нея.В схемата пише че е 10 mH.Мисля че изпълнява ролята на бушон.С какво мога да я заменя? |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 12, 2008 10:13 Заглавие: |
|
|
Това е дроселче на захранването.
Най-вероятно ще тръгне и без него.Че и няма да се забелязва разлика.
Ако все пак има някакви смущения в изображението-нищо не пречи едно кво да е дроселче от някакво шаси с подобна индуктивност да отскубнеш и да сложиш.
Само че мене ме съмнява само в дросела да ти е проблема.
Я първо мери дали нямаш някакво очевидно късо след това дроселче.
Ако не-дай го накъсо и ще разбереш.Съмнява ме че и нов дросел или фуз-резистор да сложиш ще светне и той или ако не светне то цифровия блок ще продължи да се държи по същия мъртвешки начин щото чипа си е заминал.
Дано да греша и да излезна лош пророк. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 12, 2008 11:15 Заглавие: |
|
|
Благодаря,
Намерих някакво подобно дроселче от друг телевизор,боцнах го и телевизорът тръгна.Бях забравил да кажа,че преди да ги подменя кондензаторите в цифровия блок бяха извън норми/470mfбяха 320mf и т.н.т./.
Има обаче още проблеми.Картината е избягала с около 2 см наляво и при 4x3 от дясно има около 1 см черна ивица, а и менюто
бяга в ляво и трудно се разчита.Около бялото при по светли снимки има леко окантване в червено.По принцип и картината е леко тъмена
макар и да съм увеличил яркостта и контраста до край.
Имам някакво меню но спустия английски съм се скарал а мисля че трбва влизане в сервиз. |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 12, 2008 11:21 Заглавие: |
|
|
Ако си изтеглил схемата на 7 страница го пише . _________________ Иво Банов |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 12, 2008 12:08 Заглавие: |
|
|
| bamze написа: | | Ако си изтеглил схемата на 7 страница го пише . |
Благодаря,
"спустия английски съм се скарал а мисля че трбва влизане в сервиз."
От 3-та до 7 ма точка нещо не мога да си ги преведа |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 12, 2008 12:26 Заглавие: |
|
|
Марине,качвам първо снимката която ми прати на мейла.
Качвам я така,който иска ще кликне на нея да я види в уголемен размер,че е едра.
Така-превод-
3-След като си излезнал от всички менюта в рамките на 5 секунди натиснете последователността от бутони-
RED,GREEN,MENU
RED-червено
GREEN-зелено
4-ще видите менюто на сервизния режим на екрана
5-С PROG +/- се избира желаната настройка
6-със регулировките на волумето се настройва желаната регулировка.
7-Изход със бутона за Power off
За да влезнеш преди това трябва да си спазил и първите 2 точки. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 12, 2008 12:41 Заглавие: |
|
|
Мисля че беше по-бърже от 5 секунди,да кажем 2 ама айде-кат така са писали,така ти превеждам.
Виж си и след като си ремонтирал захранването-колко ти е +B,дали е колкото трябва.
Въпросните сенки може да се явяват от ниско захранавне на редовата.
Може да пробваш и да врътнеш и скрийна нагоре за тях.
Както и може причината да е прекъснали високоомни съпротивления на платката на кинескопа. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 12, 2008 13:23 Заглавие: |
|
|
| Благодаря,Влезнах в сервизен режим и оправих размера и центровката.Увеличих леко и Ускоряващото така че оправих и яркостта.Остана само проблема с червеното окантване ,но то се вижда само при много ярка картина.Не знам какво бих могъл да направя но мисля че не е във фокусите и сигурно няма да го пипам. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 12, 2008 13:37 Заглавие: |
|
|
| marin_bonchev написа: | | Остана само проблема с червеното окантване ,но то се вижда само при много ярка картина.Не знам какво бих могъл да направя но мисля че не е във фокусите и сигурно няма да го пипам. | Kaто намалиш контраста прибира ли се червеното? Колко е напрежението на трите катода на цветни ивици? Виж какви са стойностите на RGB drive и cut off. |
|
|
 |
|