| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 12, 2008 16:45 Заглавие: Откъде идва "Куче марка" |
|
|
31 май 1889 — Уильям Барри Оуэн (William Barry Owen), главный управляющий «The Gramophone Company», купил у художника Фрэнсиса Барро (Francis James Barraud) рисунок его пса по кличке Ниппер, заплатив за рисунок 50 фунтов стерлингов и еще 50 за право на девиз His Master-s Voice. Изображение черно-белого фокстерьера, склонившего голову и внимательно слушающего доносящийся из грамофонной трубы голос хозяина, ныне знакомо каждому меломану.
Източник: http://ru.wikipedia.org/wiki/31_%D0%BC%D0%B0%D1%8F
На времето като са питали дядовците ни каква марка им е грамофонът - вместо трудното за четене и произнасяне "His Master's Voice" са казвали лесното за разбиране по нашенски "Куче марка". Така че марката си е хубава, а защо е станала синоним на боклук с ниско качество и неизвестен производител - не знам. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 12, 2008 16:57 Заглавие: |
|
|
| Защо синоним за нещо не добро точно обратното даже още от Баща ми съм го научил (нещо което го ползваш нонстоп и не се разваля )това е куче марка. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Яну 12, 2008 17:27 Заглавие: |
|
|
хм аз доколкот знам куче марка се вика на нещо дето е калпаво направено поначало, като китайските стоки
куче марка - щото са били кучето докато са го правили.  |
|
|
 |
franko Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 12, 2008 17:48 Заглавие: |
|
|
| old4 написа: | | Защо синоним за нещо не добро точно обратното даже още от Баща ми съм го научил (нещо което го ползваш нонстоп и не се разваля )това е куче марка. | И аз така знам "куча марка"="изпитана марка"-лесно не мре  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 12, 2008 18:34 Заглавие: |
|
|
| Тъй тъй, и аз го знам като синоним на здраво нещо. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 12, 2008 23:26 Заглавие: |
|
|
| И аз знам за куче марка - много здраво. |
|
|
 |
ogi tv Опитен потребител

Регистриран на: 07 Апр 2006 Мнения: 243 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 0:20 Заглавие: |
|
|
Да цитирам Franko че /куча марка е добра/ НО всяко правило си има изключения.Така че да не се доверяваме на всичко с марка /КУЧЕ/ А може би проблема с ниското качество дойде с виетнамците. (може и да се лъжа). _________________ Роден да ловува-Принуден да работи |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 13:12 Заглавие: |
|
|
| ogi tv написа: | | А може би проблема с ниското качество дойде с виетнамците. |
Така е-щото изядоха кучетата.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 18:49 Заглавие: |
|
|
Като гледам около нас какво е, май пак трябва да ги поканим за известно време. _________________ Сашо Чавдаров |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 18:54 Заглавие: |
|
|
| tchav написа: | | Като гледам около нас какво е, май пак трябва да ги поканим за известно време. |
Навремето помня идваха по къщите и предлагаха,на двора имахме две кучета и вика "За малкото куче дава 1 електронен чисовник,за голямото два",ама не ги дадахме.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|