| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
daminad Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2006 Мнения: 189 Местожителство: Somewhere in time
|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 0:59 Заглавие: |
|
|
Е мерси за отговорите.
сега следващия поблем е от къде да взема резистор с 1 ом и 1 ват мощност особенно в 1 вечерта _________________ Всеки който си придава важност придобива маловажност.
"Който не знае закона на Ома да си ходи у дома!" - Р. Ц. Кирилов |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ShaGratH^ Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 1:02 Заглавие: |
|
|
| daminad написа: | Е мерси за отговорите.
сега следващия поблем е от къде да взема резистор с 1 ом и 1 ват мощност особенно в 1 вечерта | Да ти имам проблемите-аз спя в чаркове . Режи си от някой реотан. |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 1:05 Заглавие: |
|
|
Тази RC група е точно против самовъзбуждане и се използува и при др. схеми-напр. c TDA2611 _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 1:07 Заглавие: |
|
|
Отново благодаря.
Сега отивам за ножиците за стомана и ще расфасовам котлона  _________________ Всеки който си придава важност придобива маловажност.
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 2:00 Заглавие: |
|
|
Позволявам си да се намеса без да съм сигурен в това което казвам но диодите е малко вероятно да са `против` обратно напрежение. По скоро пазят изхода от високоволтови импулси като ги ограничават до захранващото напрежение. Мисля че гърмяха интегралите без тях, но не мога да кажа защо. Без RC групата (1/220) на изхода се самовъзбуждат и също гърмят. Затова ако ще правиш резисторите постарай се да не прекъсват. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 2:30 Заглавие: |
|
|
| joda написа: | | Позволявам си да се намеса без да съм сигурен в това което казвам но диодите е малко вероятно да са `против` обратно напрежение. По скоро пазят изхода от високоволтови импулси като ги ограничават до захранващото напрежение. Мисля че гърмяха интегралите без тях, но не мога да кажа защо. Без RC групата (1/220) на изхода се самовъзбуждат и също гърмят. Затова ако ще правиш резисторите постарай се да не прекъсват. |
Да, вдруги схеми го има и това, но тук откъде ще дойдат тези импулси? _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 8:32 Заглавие: |
|
|
| Диодите според мене са за да неутрализират обратното по поляритет напрежение което се поражда в намотката на говорителя при движението и от музиката и предпазват крайните транзистори на чипа от него! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 9:29 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Да, вдруги схеми го има и това, но тук откъде ще дойдат тези импулси? |
Ами товара е реактивен ,нали !? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 16:15 Заглавие: |
|
|
Сглобен е вече. И работи задоволително. А до резистора доиста точен се отряза. А за диодите без тях изхода трака като кречетало...  _________________ Всеки който си придава важност придобива маловажност.
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 17:56 Заглавие: |
|
|
Е така.
Исках да запитам още нещо - ако свържа два говорителя по 2 ома последователно би ли било същото както да е един говорител на 4 ома? _________________ Всеки който си придава важност придобива маловажност.
|
|
 |
|