| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stereofonix Опитен потребител

Регистриран на: 15 Юли 2004 Мнения: 206 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Пон Яну 14, 2008 18:48 Заглавие: Пренавиване на тороидален (ни) трансформатори |
|
|
Трябва ми траф с мощност минимум 100 вата. Намират ми се два тороида по 50 вата като са на 110 волта. Идеята ми и съответно питането ми е: да ги развия тези два тороида и да им "слепя" пръстенита и да ги пренавия съответно с 1-на намотка за 220 волта. възмойно ли е това. Това захранване ми трябва да зарядното за акумулатори изпълнено от списание "Млад конструктор". Някои правел ли го е това зарядно и дали работи добре? Ако не е доволен от него да каже какъв точно му е недостатъка. Благодаря Ви предварително за отговорите ви и съветите който ще ми дадете  _________________ Винаги помисли дали наистина искаш да натиснеш бутона on/off , защото веднъж чуеш ли ... няма връщане назад .... просто си в играта! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Пон Яну 14, 2008 20:28 Заглавие: |
|
|
Троида няма как да го развиеш - той си е пръстен. Ей тоя човек произвежда и пренавива такива трафове - http://toroidal.hit.bg/index.html _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 14, 2008 20:40 Заглавие: |
|
|
Възможно е и така наистина ще достигнеш нужното сечение на сърцевината. Но отвора в пръстените ще си остане малък и няма да събереш проводниците които ще са ти нужни за 100 вата мощност. Или си поръчай или си купи един за халогенки и го до навий. При тази мощност са около 4-5 навивки на волт май. Виж и по втората употреба може да има нещо готово. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
stereofonix Опитен потребител

Регистриран на: 15 Юли 2004 Мнения: 206 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Пон Яну 14, 2008 22:47 Заглавие: |
|
|
а за схемата на младконструктор " Зарядно устроиство за акумукатори" някои правел ли я е и ако да какви са му отзивите от нея ? _________________ Винаги помисли дали наистина искаш да натиснеш бутона on/off , защото веднъж чуеш ли ... няма връщане назад .... просто си в играта! |
|
|
 |
|