Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Стъпкови двигатели?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... , 12, 13, 14  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
*joda
Гост

МнениеПуснато на: Чет Яну 17, 2008 12:03    Заглавие: Отговорете с цитат

joda написа:
Аз нищо не предлагам. Но минах от там и питах. Значи линейните лагери не били китайски а тайвански. Цената е толкова 35 за каретка и 70 за линеен метър шина. Става въпрос за кръгло сечение (ф20). Фирмата е KBS или KBC ... пак забравих. Има едни с плосък профил които струват горе долу същото ама в евро. На ABBA са. Има и винтови лагери но цената е доста солена. Стеблото струва около 150 лева на метър обаче каретките (или както се казват) са дебели суми от порядъка на 300-400 лева. Има само на ABBA. Т.е. скъпата фирма. Има и някакви немски .. Schneider май беше ама те още по скъпи.

Ако някой се навие или иска да пита ето адреса на фирмата:
1233 София, ул. Охрид 27
hubata-seals.com
тел. 8321015

Продават лагери, уплътнения, семеринги и разни от сорта. Твърдят че са дистрибутори на KBS (или KBC) и ABBA. Та каквото си харесате от каталозите на тези фирми може да се достави с поръчка.

Ето. В това магазинче има и китайски лагери по лев два за малките размери. По горе дадох адреса на Гея Комерс. Но ако напишете лагери в гугъла излиза доста. На сайтовете им обикновено са дадени и адресите. На SKL също.
Върнете се в началото
v.rashew
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: сливен

МнениеПуснато на: Нед Фев 17, 2008 17:54    Заглавие: ре м2001 Отговорете с цитат

Здравейте колеги,
събрах мм2001 програмирах проца подадох захранване и нищо не стана та да питам тези които са се сблъсквали с този проблем за да не откривам колелото има ли нещо по-специфично което да съм пропуснал.Благодаря предвариъелно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Пон Фев 18, 2008 11:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай с Win98...
Нов-2
Гост

МнениеПуснато на: Нед Фев 24, 2008 1:15    Заглавие: Моля помогнете Отговорете с цитат

Здравейте. Моля за една консултация.
Имам един диск (с диаметър около 400 мм) който трябва да се позиционира на 1/8 ( или 1/16 ) от всеки оборот за около 2 сек са всеки такт. Необходимия въртящ момент е около 2-3 кг-метра.
Какъв стъпков двигател бих могъл да използвам, какво управление и от къде могат да се намерят.
Благодаря Би предварително за помоща!
Върнете се в началото
Bugy_barabata
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 27, 2008 1:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте фенове на CNC машините. Аз сам пишлеме на 21 години и сам си навил на пръста, че аджеба ще напрая такова животно но имам затруднения с оптронната двойка която ще ми връща инфо дали ми се върти двигателя или си изтърва стъпките едно място. Кажете ако обичате как да си направя такъв диск със 200 отвора на 1.8 градуса един от друг. А относно точноста до колкото помня от това което сте писали с шпилка М8Х1мм стъпка при стъпка 1.8 градуса на завъртане на двигателя може да се постигне 0.005мм точност като изключим хлабината м/у гайката и шпилката. Дори и тя може да се премахне и без да навивате резба в пластмасова плочка която с времето много бързо ще се износи. решението е просто леко като се навие резба в метална пластина и към нея се притегне гайка до толкова че да се вътри свободно. За управлението дето ще си и грая да търся схеми на свързва се бръкнах и си купих АТ89S52 и 3 броя АТ89С2051 и си я налепих бачка си перфектно ,но само не сам си направил механиката. имам възмойност да си избирам дали да е от СОМ порта или от LPT-то останаха около 10 свободни бита на централния процесор.Така за секи двигател си имам контролер. Единствената работа която върши големия чип е да осъществява връзката м/у компа и машинката.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Сря Фев 27, 2008 1:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля че оптронна двойка няма да ти трябва ако направиш софтуера да следи мотора какво инфо връща за стъпките. Така са направени повечето софтуери за управление и нямат проблеми доколкото съм чел...
Гост

МнениеПуснато на: Сря Фев 27, 2008 11:53    Заглавие: Отговорете с цитат

А ако ти трябва все пак дакъв диск за оптронна двойка, най-лесно става на CorelDraw и на лазерния принтер.
Върнете се в началото
Bugy_barabata
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 27, 2008 14:06    Заглавие: Отговорете с цитат

а става ли с метода с ютията да се направи на опаковка от диск
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Сря Фев 27, 2008 16:13    Заглавие: Отговорете с цитат

А защо не на прозрачно фолио? После го лепваш на нещо подходящо и си готов. Иначе с ютията не знам на какво искаш да пренесеш печата което да е прозрачно и да не се сгърчи.
Върнете се в началото
skynet
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Фев 27, 2008 20:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Bugy_barabata написа:
Здравейте фенове на CNC машините. За управлението дето ще си и грая да търся схеми на свързва се бръкнах и си купих АТ89S52 и 3 броя АТ89С2051 и си я налепих бачка си перфектно ,но само не сам си направил механиката. имам възмойност да си избирам дали да е от СОМ порта или от LPT-то останаха около 10 свободни бита на централния процесор.Така за секи двигател си имам контролер. Единствената работа която върши големия чип е да осъществява връзката м/у компа и машинката.

Би ли споделил схемата по която си правил управлението и софтуера след като всичко работи перфектно.

Поздрави
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... , 12, 13, 14  Следваща
Страница 13 от 14

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети