|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
victtorbg Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 17, 2008 21:57 Заглавие: Приказки за монтаж на климатици и заплащането му (отцепена) |
|
|
| Колега аз монтирам в цяла Софийска област от 160 лв. нагоре. С 40 лв. не можеш да платиш на никого висенето от осмия етаж... Поне така аз мисля. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 17, 2008 22:15 Заглавие: |
|
|
Що да не може да му плати?Че някои хора живеят със 40лв половин месец.
Всеки има право да предлага от позицията си на работодател дадено заплащане.Всеки пък който не му е угодно конкретното заплащане-може просто да не се съгласи. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 17, 2008 22:36 Заглавие: |
|
|
| А да те питам след като вземаш 160лв и нагоре колко тие краината цена на монтажа Сложи разходите по монтажа като тръба стоика изолация ,дренаж, кабели, скрепителни материали, тиксо ,бандаж и тн ,амортизации на машини и автомобили, разходите за фреони и инвестицията за везни ,манометри и прочиеОтделно разходи за офис Ако си от фирма Калитко Комерс която лятото отговаря на един номер зимата вече ползва друг и клиента не може да я намери за евентуален проблем с климатика е друг въпрос Колко искаш да взима един монтажник 40 лв за монтаж са перфектна надница(особено при два монтажа дневно) Това са пари чисти от данъци и има подсигурена работа и допълнителни доходи от профилактики и ремонти Нещо да кажеш за тази схема на сериозна работа или си на друго мнение |
|
|
 |
victtorbg Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 21, 2008 8:13 Заглавие: |
|
|
| Говоря за крайна цена.Разходите за материали са 60-70лв.Не ми обяснявай за манометри и везни защото се занимавам с това от 15 години.Незнам дали знаеш,но климатиците са фабрично заредени,за какви фреони ми говориш и за какъв професионализъм.Ти ли държиш гаранцията или вносителя от когото пазаруваш?Явно си голям аматьор щом ми говориш за бандаж и стойки(струват 7лв.).Имаш ли изобщо образование по хладилна техника или си поредния монтажник който чул недочул се юрва да монтира климатици? |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 21, 2008 11:41 Заглавие: |
|
|
| victtorbg написа: | | Говоря за крайна цена.Разходите за материали са 60-70лв.Не ми обяснявай за манометри и везни защото се занимавам с това от 15 години.Незнам дали знаеш,но климатиците са фабрично заредени,за какви фреони ми говориш и за какъв професионализъм.Ти ли държиш гаранцията или вносителя от когото пазаруваш?Явно си голям аматьор щом ми говориш за бандаж и стойки(струват 7лв.).Имаш ли изобщо образование по хладилна техника или си поредния монтажник който чул недочул се юрва да монтира климатици? | Май аматьора си след като незнаеш как стои въпроса с гаранциите Ако искаш да си мерим ценза господин дипломиран хладилен техник Вчера в неделя съм направил ремонт на външна платка на LG 18ka инверторЗаработи и замина към клиента Ти ще локализираш ли там дефекта и ще смениш ли IGBT транзистор или ще изтичаш при колега дая погледне Погледни на сайта ми презентацията на фирмата и ще разбереш от колко време се занимавам с ремонт на техника , монтажи и ремонти на климатици Абе много трябва да ти обяснявам май изобщо не си в час |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 21, 2008 12:10 Заглавие: |
|
|
Бай Иване,точно това правех-таман я цепех темата.
Така е най-добре,хем ще мога и за да спомена някои неща на воля в нея,щото във предната не можех,като модератор,щото щех да дам лош пример,пък и не исках на Токио да му оплесквам и аз темата със спамове.
Та,victtorbg,викам да се закротиш!Знаеш ли че и на мене ми писна от "големи разбирачи с 4 поста",които идват тука и почват да определят и обясняват кой "не знаел",кой бил "чул-недочул",кой не бил професионалист,кой нямал образование,кой бил аматьор и т.н. простотии и да клатят заплашително пръст викайки "Не ми обяснявай ти на мене за..."
Първо ще чакам да допринесеш за форума толкоз колкото колегата Фишев е допринесъл със професионализма си за този форум и е помагал на колеги,пък тогава ще квалифицираш кой бил аматьор и кой бил "учил-недоучил".Дотогава-лабаво.
Най-малкото е първо неетично и второ смешно в светлината на 4те ти поста тука.
P.S. А дипломите-дипломите мани ги-ако ще някой да има 5 висши и да е защитавал докторантура по дадената специалност и да е писал научни трудове.
Най-добрия хладилен техник в района,който познавам има основно образование.Бих казал само с 2 думи-отличен специалист,с много знания и опит.
Най-учения и дипломиран хладилен техник,който познавам продава конци и прежди по битаците,а знанията му не ми се коментират,че ги вардя за времената когато ше отворим раздел "Бисери" във форума...  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|