| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 17, 2008 23:21 Заглавие: Конвертиране на FDD интерфейс в друг стандарт |
|
|
Здравейте,интересува ме възможно ли е на мястото на едно флопи да се прикачи друг носител или памет независимо какво (usb,ide,flash card)?със някакъв конвертор естествено,
или пък да се махне контролера за флопито и да се постави нещо друго? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 17, 2008 23:27 Заглавие: |
|
|
Не що ти е това. |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 17, 2008 23:40 Заглавие: |
|
|
| Става въпрос за някои устройства които разполагат единствено със флопи,и идеята е да се замени с нещо по функционално и надеждно.Конвертор със PIC или AVR ако някой е срещал нещо подобно в нета |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 17, 2008 23:48 Заглавие: |
|
|
Това е друг въпрос аз си мислех че става дума за комп.
Ако е за друго устройство нямам информация но малко ме съмнява да стане все пак то си работи с програма заложена с такъв интерфейс но ............  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 17, 2008 23:55 Заглавие: |
|
|
| emilm написа: | | ....Конвертор със PIC или AVR ако някой е срещал нещо подобно в нета |
PIC-те и AVR-те при определени ситуации са подобни на ситуацията когато се търси "дъмп" за Електрон 702Д за да може да работи на PAL (да речем).
А сега сериозно:
"Зад интерфейса - флопи" стои хардуерен контролер (с определен софт) който в зависимост от "платформата" може да бъде доста различен (особенно при устройства разполагащи само с това-достатъчно стари са).
Така, че това което ти звучи добре (един "конвертор") може да се окаже доста сериозен препъни камък (освен ако не си намериш човек "дето не знае, че е така "/това по една друга тема/) |
|
|
 |
|