| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gemark Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 17, 2008 21:27 Заглавие: Може ли монитор 9 пин конектор да се замени с монитор 15пин |
|
|
Има един спектър анализатор който е комплект с компютър на който
монитора е остарял и е изтущен и вече нищо не се вижда
тои е NEC JC 1402HMEE MULTISYNC с конектор D-SUB 9PIN TYPE(TTL/ANALOG) много искам да го заменя с по нов VGA 15PIN
имам питане може ли това да стане по някъкъв начин и как с накъв преходник или знам ли как щото стария работи с TTL нива дали изобщо ще стане пного ви моля някой ако може да ми отговори на това питане или помогне по някакъв начин ще бъда много благодарен _________________ gemark
Последната промяна е направена от gemark на Съб Яну 19, 2008 0:17; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 17, 2008 21:32 Заглавие: |
|
|
| Не, но все още се намират такива мониторчета в прилично състояние. |
|
|
 |
hehopmajieh Нов потребител

|
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 18, 2008 0:26 Заглавие: |
|
|
hehopmajieh, всичко това е вярно, НО в случая най-вероятно става дума за много древен тип CGA монитор.
И там нещата не стават по този начин.
Това за което ти пишеш е от "зората" на VGA адаптерите. |
|
|
 |
veskobx Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 18, 2008 8:38 Заглавие: |
|
|
| Преди доста години, в един момент с оказа, че имам нова VGA карта 512KB, но нямам монитор за нея. Включих един, мисля, че EGA или CGA беше и резутата беше 6-7 инчова картина на 14 инчов монитор, доста горещ капак, и честа смяна на транзистори. при положение, че сега сме 2008г, не се сещам точно какъв е смисъла да се правят тези опити. |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 18, 2008 14:04 Заглавие: |
|
|
| Ако компютъра има PCI слот винаги може да се сложи стара видео карта с VGA изход.Съществуват и ISA карти с такъв изход. |
|
|
 |
gemark Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 18, 2008 23:45 Заглавие: Re: Може ли монитор 9 пин конектор да се замени с монитор 15 |
|
|
Благодаря ви много че се отзовахте и кой с какво можеше ми помогна
накрая разбрах че в моя случай това няма да стане поради особеностите на анализатора компютъра и монитора към тях
ще се наложи да потърся монитор от съответния тип .
Кото има интерес може да научи повече за това на следния адрес:
http://www.nec-mitsubishi.com/coremedia/download/74916/MSII-UsersGuide-german.pdf _________________ gemark |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 19, 2008 7:45 Заглавие: Re: Може ли монитор 9 пин конектор да се замени с монитор 15 |
|
|
Виж каква е видеокартата,имам разни стари ISA,PCI...за VGA монитори са.Намират ми се и кинескопи за 14"ако не си намериш монитор може да сменим стария кинескоп |
|
|
 |
Private Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 19, 2008 11:30 Заглавие: Re: Може ли монитор 9 пин конектор да се замени с монитор 15 |
|
|
| gemark написа: | | ...ще се наложи да потърся монитор от съответния тип... |
> Фирми За Компоненти Втора Употреба _________________ -= All our life, we are beta testers =- |
|
|
 |
|