| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 17, 2008 20:57 Заглавие: |
|
|
| Този лаптоп си изкарва гаранцията и се бъгва. Продай го на части след като се скапе. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 17, 2008 21:10 Заглавие: |
|
|
| mteddy написа: | | Този лаптоп си изкарва гаранцията и се бъгва. |
Тва пък как го реши?
Продаваш такива лаптопи и имаш сериозни наблюдения върху сериозна бройка от тях?
Или единичен случай-дедо,баба,чичо,леля си купиха такъв и се бъгна?
Или може би си чул отнякъде?
Айде без такива категорични умозаключения,освен ако няма и категорични доказателства за тях. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 18, 2008 9:14 Заглавие: |
|
|
Имам наблюдения върху доста лаптопи и то различни модели и марки. Този просто у проектиран да се скапе. Външно е направен да "хваща" окото. Но вътрешно... Отгоре на това е "забранено" да се ремонтират в България и не се внасят рез. части Глупоси; и аз съм "престъпник" щом го ремонтирам.
А и да видя някой да се интересува да го купи? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Яну 18, 2008 9:34 Заглавие: |
|
|
| mteddy написа: | | Имам наблюдения върху доста лаптопи и то различни модели и марки. |
Колко е това "доста"?Пак питам-ти търговец на лаптопи ли си?Върху каква бройка от този модел HP ти се градят наблюденията?1-2-5-100-1000?
| Цитат: | | Този просто у проектиран да се скапе. |
За сефте чувам за това нещо...Даден уред може да бъде проектиран да си оттика гаранцията "криво-ляво"-но чак пък да се скапе след като изтече гараннцията-това най-малкото което е божа работа.Освен ако не са сложили бомба с часовников механизъм вътре.
Какво има недодялано вътрешно?
Хайде давай-Москва отдавна не вярва на сълзи и иска точни,ясни и конкретни факти.
| Цитат: | | Отгоре на това е "забранено" да се ремонтират в България и не се внасят рез. части Глупоси; и аз съм "престъпник" щом го ремонтирам. |
Тука също чакам точни и ясни подробности.Какво е забранено?И кой е престъпник и за какво.Чакай че ми стана интересно и почнах да се оглеждам да не дойдат ей сегае ония качулатите от НСБОП ,че и аз тука съм отворил едно телевизорче НЕО-кой знае дали и те не са забранени за ремонт.Беш ли мааму.
| Цитат: | | А и да видя някой да се интересува да го купи? |
Тва пък къв довод е?
Малко като оня виц-дето селяниня питал мутрата "Абре убав ли е тоя поръчков Ролс-Ройс,че гледам,че не ги карат много-много"
Затова е хубаво-когато човек очерня дадена стока,на някой продавач,айде поне да се аргументира с дадени конкретни факти...  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 18, 2008 16:13 Заглавие: |
|
|
Мога да ти предложа да моделираш темата в "Общи приказки". Там спокойно, без да нарушавам правилата на форума да обясня техническите проблеми, който са различни от тези да моделираш даден форум.
Ако ги продавах щяха да вървят като топъл хляб и повечето хора всяка година да си купуват по един, изхвърляйки стария. Да ама не! Ремонтирам ги.
Иначе тук: Има конструкции и конструкции; за малко и за много пари на едно и също или много подобно изделие. Не може да пускат лентови кабели до процесора (Атлон, разбирай по-горещ) и по тях да пускат звук към говорителите и всички диоди на панела. Виждал ли си лентов кабел да се рони. И на мен ми беше за пръв път. И сега оторизираните сервизи и фирми не могли да внесат нищо, тъй като "Павилионите" не се ремонтирали в България. Тук ремонтираме само БУТКИ( може и с потъмняваща първа буква). Шегичка. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Яну 18, 2008 16:40 Заглавие: |
|
|
Готово.Темата е разцепена
| mteddy написа: | | Мога да ти предложа да моделираш темата в "Общи приказки". Там спокойно, без да нарушавам правилата на форума да обясня техническите проблеми, който са различни от тези да моделираш даден форум. |
Нали не мислиш че да съм модератор тук ми е професията?И че "техническите проблеми" са ми нещо непонятно и далечно,а какво има в един компютър или друг електронен уред ми е обвито в мъгла и като видя отверка или поялник се чудя от коя страна се хващат
Та мисълта ми беше проста и ясна.Въпросния лаптоп не ме интересува изобщо.Но-
Първо-не ми допада когато човек продава нещо в обявите да има коментари по въпроса-това е добро,това е боклук и т.н.,но както и да е,нека да има-не е нощо фатално.
Но поне,когато се споменават такива факти,че стоката,който продава даден човек е кофти-е задължително поне да се дават доводи за това със точни и ясни факти.
Към момента преди да напишеш последния ти пост фактите бяха следните
Което е най-малкото несериозно.
Та така-ако искаш споделяй защо мислиш така,ако искаш недей-твоя си работа.Аз интерес нямам.Някой друг може да има и информацията която ще пишеш ще му е полезна.
Между другото-не заставам на никаква страна и не вземам никаква позиция във случая.Нито смятам че въпросния компютър е направен,като техническо изпълнение зле,нито пък смятам противното.
И пак между другото-
Тука не моделираме,а модерираме.Моделирането е съвсем друго нещо и се прави с пластелин примерно... _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 18, 2008 17:46 Заглавие: |
|
|
| Цитат: |
И пак между другото-
Тука не моделираме,а модерираме.Моделирането е съвсем друго нещо и се прави с пластелин примерно... |
Приемам забележката.
Извинявам се, ако съм те засегнал. Не е умишлено, а от неразбиране на форумските дела. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Яну 18, 2008 17:50 Заглавие: |
|
|
| mteddy написа: | Приемам забележката.
Извинявам се, ако съм те засегнал. Не е умишлено, а от неразбиране на форумските дела. |
Глупости,аз ако тръгна да се засягам от такива неща...
Ти форумските дела ги мани-ако имаш нещо конкретно да споделиш за въпросното HP и ти се пише и не те мързи-пиши.Със сигурност не на мен,но на някой друг който е тръгнал да си избира компютър ще му е от полза.
Колкото повече информация има във форума-толкоз по-добре. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 18, 2008 20:00 Заглавие: |
|
|
Само да потвърдя нещо от написаното от mteddy, без да взимам отношение по конкретния въпрос.
Не знам дали са "забранени" за ремонт, но със сигурност не се внасят официално в милата ни Татковина моделните серии HP Pavillion и Compaq Presario. Става въпрос както за мобилните, така и за настолните компютри. Това ми го казаха официалните дилъри или както там се водят от няколко фирми! Не ги пиша, за да не правя реклама.
Можете да го приемете и като "забранени" за продажба, а това са точно най-купуваните в "белите" държави мултимедийни PC. Има такива продукти, които не се внасят официално и от продуктовата гама на Philips и Sony! |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 18, 2008 21:04 Заглавие: |
|
|
Това което е написано по горе с малки изключения просто не е вярно.Единствено е вярно че не се внасят някои резервни части а се продават като модули.Аз се занимавам с ремонт на въпросните изделия и съм написал къде съм, що съм, и какво правя .Колегата по горе нека напише къде ги ремонтира въпросните изделия .А другият човек ако иска да си поръча нещо от въпросните марки и модели нека заповяда да видим кое не може да се намери тук и кое го кара да не се чувствува бял човек.Не пишете едно към акере защото много хора го четат това и има опасност да ви се смеят  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|