| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kol4o Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 18, 2008 21:45 Заглавие: помощ за асансъор |
|
|
| Здарвейте!Проблема е,че прави каквото си иска ,спира тръгва не уцелва етажите!Техниците казаха,че били износени някакви специални контактори(с 12 пера,2 бобини на 48 волта),вече не ги произвеждали(в Тетевен)Не може да не могат да се за менят с нещо по ново,толкова съвременни контактори има с възможност за надстройики(допълнителни контакти)!Ако някой има схема(не мога да кажа модела)или някакво мнение,ще е добре.Винаги има по-знаещи!!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 18, 2008 23:00 Заглавие: |
|
|
Ти ме уби с тая тема! Това е много специфично.Чиста електротехника с комутации.В моя град техниците вземат релета и други части от входовете които не си плащат или нещат асансьор.Иначе ако е изгоряла бобина може да се навие ,ако е контакт може да се измисли нещо .А ако е прегоряло цялото ще трябва да направиш като нашите техници  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Яну 19, 2008 0:54 Заглавие: |
|
|
| Колкото и да е специфично винаги може да се измисли нещо. Към някой съвременен контактор ще се направи и електроника (от човек, който разбира как работят асансьорите) и готово. |
|
|
 |
kol4o Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 19, 2008 8:45 Заглавие: |
|
|
| Не знам,дали съм убил някого с тая тема,ама ако ти се налага да качваш пеш етажите(особено ако изнасяш дърва)си е чисто убииство!!!И все пак ,ако някой занае точно какви са тия специални контактори-техниците не казаха,ще е нещо.Поне ще видя за какво става дума,за какво са тия две бобини?Не дават да видя таблото,иначе долу- горе съм добре по електроника и ел.техника.Явно не им се занимава,затова явно трабва да се заемем сами!! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 19, 2008 9:33 Заглавие: |
|
|
| Явно или не им се занимава ,или искат повече пари -ако не могат да се справят опитайте да ги смените с други/техниците де/ ,или поискай да свалят въпросния контактор да го ремонтираш. Лошото е ,че понякога на контакторите се износват и механични детайли ,които няма откъде да се закупят ,дано не е при вас такъв случая. |
|
|
 |
mirk Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 19, 2008 9:53 Заглавие: |
|
|
| Контактора не си го сменяй сам, а викни друга лицензирана фирма за подръжка на асансьори . |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 19, 2008 11:42 Заглавие: |
|
|
| Виждал съм такива контактори -две бобини една до друга и мисля че бяха за прав ток,но след като не ти дават да пипаш таблото как ще отсраниш повредата.А и да измисляш разни реконструкции..незнам все пак е асансьор да не стане някой сакатлък.СМЕНЯЙ МАЙСТОРА !! |
|
|
 |
kol4o Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 19, 2008 12:17 Заглавие: |
|
|
| Моля да не бъда разбран погрешно.Нямам намерени да бъркам в таблото!!!!Идеята беше да видя какво представляват,евентуално от къде може та се намерят-закупят или заменят с нещо по модерно.А смяната задължително- от оторизиран сервеиз!Живота на хората е най важен!!!! |
|
|
 |
dasho Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 19, 2008 13:54 Заглавие: |
|
|
| Ако не се лъжа, в Шумен има фирма за асансьори LIFT COM,пробвай да се свържеш с тях. |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 19, 2008 14:21 Заглавие: |
|
|
| kol4o написа: | | Моля да не бъда разбран погрешно.Нямам намерени да бъркам в таблото!!!!Идеята беше да видя какво представляват,евентуално от къде може та се намерят-закупят или заменят с нещо по модерно.А смяната задължително- от оторизиран сервеиз!Живота на хората е най важен!!!! |
Виж този каталог на Шнайдер електрик http://www.schneiderelectric.bg/bgnew/downloads/industrial/motors/motorni.pdf
Контакторите започват от страница 195. Има най-различни съвременни контактори включително и за 48V постоянно или променливо напрежение. |
|
|
 |
|