Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

pic12fxxx
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Surch0
Гост

МнениеПуснато на: Пет Яну 21, 2005 14:18    Заглавие: pic12fxxx Отговорете с цитат

zdrzveite. niakoi moje li da mi kaje PonyProg dali moje da pishe PIC12Fxx
Na saita pishe che moje da pishe pic12cxx no za 12fxx nikade ne se spomenava a i po saitovete na drgi podobni programatori ne se spomenava za 12f a samo za 12c .... niakoi ima li predstava dali sa savmentimi ???
Върнете се в началото
Surch0
Гост

МнениеПуснато на: Пет Яну 21, 2005 22:31    Заглавие: Отговорете с цитат

malii nikoi li ne razbira ot tia jaji Smile
Preoporychaite niakoi prost programato za tia pustini PIC12fxxx Dori i da e samo za nego .. Smile
Върнете се в началото
okitoki
Гост

МнениеПуснато на: Съб Яну 22, 2005 17:10    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.hobbykit.dir.bg/bulgarian.htm
vz. Мини PIC програматор - кат.номер 1540
Върнете се в началото
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Съб Яну 22, 2005 22:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Surch0, razlikata mejdu PIC12Cxx i PIC12Fxx e 4e pri pyrvia se programira EPROM a pri vtoria flash pamet, taka 4e ponito 6te moje da gi programira i dvata Smile
Surch0
Гост

МнениеПуснато на: Съб Яну 22, 2005 23:09    Заглавие: Отговорете с цитат

10x guitman.....
Poprincip mi e iasno kakvo znachi oznachenieto C ili F na PIC-ovete no poneje ot skoro zapochah da se interesuvam ot tiah ne sam mnoo zapoznat s principa im na rabota a oshte po-malko ot programatorite. Edva sega zapochvam da cheta statii i da razglejdam shemi i mi napravi vpechetlenie che v povecheto programatori kato opisanie na podarjanite PIC ne se spomenava za PIC12f a samo za 12C ta danebi da ima niakakva razlika, nali parvo triabva da se iztria starata programa na 12F dokato na 12c niama takava vazmojnost....

10x za otgovora Smile i sorka za Latinicata ako niakoi se podrazni ot tova ...
Върнете се в началото
Surch0
Гост

МнениеПуснато на: Съб Яну 22, 2005 23:10    Заглавие: Отговорете с цитат

okitoki Tam mai ne sa dali shemkata kak da si go napravish Smile
Върнете се в началото
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 23, 2005 10:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Surch0, може би в описанието на прорамите не се споменава за PIC12F защото е сравнително нова модификация.
колкото до програматора, мога да ти препоръчам може би най простата снема която върши работа за почти всички PICове http://www.olimex.com/dev/pic-pg2c.html
Surch0
Гост

МнениеПуснато на: Нед Яну 23, 2005 21:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Tova naistina izglejda prostichko i udobno..........

A kakvo e tova ICSP port deto e s bialoto che nemi e iasno za kakvo se polzva ???
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 23, 2005 21:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Surch0, разходи се до сайта на Microchip и почети най-напред, че така с тези въпроси дето ги бълваш май си много назад с материала.

Това конкретното дето тук го питаш е "интерфейс" за програмиране когато PIC-a е вече в състава на изделието.

Последната промяна е направена от RC на Нед Яну 23, 2005 21:13; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 23, 2005 21:11    Заглавие: Отговорете с цитат

ICSP-то се ползва когато искаш да програмираш процесора върху платката на която е запоен, без да го сваляш. разбира се на платката трябва да има тькъв куплунг.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети