| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 19, 2008 19:55 Заглавие: Цифров сат. приемник BEAUSAT |
|
|
| Тънки хоризонтални линии съставени от точки по целия екран,сякаш върху аналоговия сигнал е насложен цифров.Захранващите напрежения са проверени с осцилоскоп.Говора отвреме навреме също пркъсва,но нивото на сигнала който се индикира в менюто е нормално.В атача съм показал ефекта върху картината.Линиите ги има и върху екранното меню. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 19, 2008 20:03 Заглавие: |
|
|
| А това е самия приемник, понеже името не говори нищо. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 19, 2008 22:03 Заглавие: |
|
|
| Навремето имаше едни Eaglestar правеха подобни опашки от изсъхнали електролити по платката ,но точно такова чудо не съм виждал. Все пак почисти хубаво изводите на процесора ,евентуално може да се опита смяна на DRAM паметта ,или презапис на софтуера ,заводски ресет и.т.н. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 19, 2008 22:16 Заглавие: |
|
|
| Заводски ресет съм му дал, ефект нямаше.След това програмите си ги набра правилно при търсене в мрежа.А нямам и такава скраб да правя проби. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 20, 2008 18:48 Заглавие: |
|
|
| Кой е точния модел ,почисти ли около изводите на процесора ,DRAM е вляво от него ,платката много ми прилича на тези за които говоря ,провери за пулсации на кондензаторите с обозначение Cv и малките зелени дроселчета над процесора Ще атачна AV частта да ги видиш по схема. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 21, 2008 9:52 Заглавие: |
|
|
| Точния модел е: DVBS5518 REV2.0-2BPN или поне това пише на платката.На кутията има следния надпис Digital Satellite Receiver 2006 ST30058-C-0006 но едва ли означава нещо.Изводите на процесора и DRAM съм почистил .Всички дросели съм ги проверил от двете им страни и тези пулсации ги няма по тях.Проверих по схемата която си дал ,пулсациите идват преди AV частта по самия видеоканал.Ако имаш другата част на приемника и ако има все пак какво да причинява това би било от полза.На този приемник може ли да се презапише софтуера без да се сваля паметта,защото ако я сваля нямам програматор,с който да я презапиша. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 21, 2008 14:36 Заглавие: |
|
|
Ето захранването и процесорната част ,схема на интерфейса ,само че за 20 пинов конектор ,съответствието е :
19-TRST -на твоя 10 HS1
15- TDO -на твоя 8 HS1
13 - TDI -на твоя 7 HS1
11 - TCK - на твоя 6 HS1
9 - TMS - на твоя 5 HS1
Маса 2 на HS1
Модела е Beausat 2006: DVB-S, 4000 Ch., FTA,
Трябва ти обаче дъмп на флаша ,но не ми се вярва да е от него.Аз имам само за тези Eaglestar ,но трябва да си изчетеш предварително стария дъмп ,защото да можеш да го върнеш ако не става моя. |
|
|
 |
|