| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stef@ka Нов потребител

Регистриран на: 18 Яну 2008 Мнения: 7 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Яну 19, 2008 19:42 Заглавие: МОНИТОР PROVIEW SA-850 DM |
|
|
монитора губи цвят(изображението придобива синкав отенък) от време на време .каква е възможната причина и колко долу-горе ще струва ремонтът. _________________ "Не се страхувай от съвършенството - никога няма да го достигнеш" |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 19, 2008 19:49 Заглавие: |
|
|
Така не може да се каже-най-добре го занес на някой колега да го прегледа и той ще ти каже цена за ремонта.Ако ти е угодно-ще се прави.Ако не-здраве да е... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 20, 2008 9:11 Заглавие: Re: МОНИТОР PROVIEW SA-850 DM |
|
|
| stef@ka написа: | | монитора губи цвят(изображението придобива синкав отенък) от време на време .каква е възможната причина и колко долу-горе ще струва ремонтът. |
вероятно имаш студени спойки на платката RGB. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 20, 2008 10:27 Заглавие: Re: МОНИТОР PROVIEW SA-850 DM |
|
|
| mihal написа: | | вероятно имаш студени спойки на платката RGB. |
Той на колонките на компютъра се в другата тема не можа да разбере дали проблема е в говорителя или в усилвателя-ти го насочваш да ремонтира монитора.
Ами нали има на тая платка на кинескопа фокусировка и едни други хубави напрежения.Без да коментирам че при неправилно боравене може да счупи и кинескопа...
Разбирам желанието ви да помагате НО избягвайте да давате такива съвети на хора,които е видимо че нямат необходимите поне минимални знания и опит да бъркат под капака на даден уред,особено щом става дума за бърникане на високи напрежения и т.н. щото някой път ще стане играчка-плачка.
Разбирам че просто му отговаряш на въпроса,разбирам че не си го насочил точно да ремонтира-но след твоя пост съм 100% сигурен,че ще иде да си купи поялник от левчето(ако не си е взел вече) и ще пробва тая платка на кинескопа аджеба....
P.S. Казвам го не като модератор на форума и това не е някакъв закон или въведено правило тука,а просто съвет и мнение по въпроса.Който иска да дава акъл-негова си работа-няма да го спра. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
stef@ka Нов потребител

Регистриран на: 18 Яну 2008 Мнения: 7 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Яну 20, 2008 11:38 Заглавие: Re: МОНИТОР PROVIEW SA-850 DM |
|
|
| Bojilov написа: | | mihal написа: | | вероятно имаш студени спойки на платката RGB. |
Той на колонките на компютъра се в другата тема не можа да разбере дали проблема е в говорителя или в усилвателя-ти го насочваш да ремонтира монитора.
Ами нали има на тая платка на кинескопа фокусировка и едни други хубави напрежения.Без да коментирам че при неправилно боравене може да счупи и кинескопа...
Разбирам желанието ви да помагате НО избягвайте да давате такива съвети на хора,които е видимо че нямат необходимите поне минимални знания и опит да бъркат под капака на даден уред,особено щом става дума за бърникане на високи напрежения и т.н. щото някой път ще стане играчка-плачка.
Разбирам че просто му отговаряш на въпроса,разбирам че не си го насочил точно да ремонтира-но след твоя пост съм 100% сигурен,че ще иде да си купи поялник от левчето(ако не си е взел вече) и ще пробва тая платка на кинескопа аджеба....
P.S. Казвам го не като модератор на форума и това не е някакъв закон или въведено правило тука,а просто съвет и мнение по въпроса.Който иска да дава акъл-негова си работа-няма да го спра. |
човече отдавна не съм се смял така,както след като прочетох тоя пост!!!направо се чудя как хора с твойте разсъждения се занимават с форуми и подобни. ти не си в час за какво питам и...  _________________ "Не се страхувай от съвършенството - никога няма да го достигнеш" |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 20, 2008 12:05 Заглавие: Re: МОНИТОР PROVIEW SA-850 DM |
|
|
| Bojilov написа: | | mihal написа: | | вероятно имаш студени спойки на платката RGB. |
P.S. Казвам го не като модератор на форума и това не е някакъв закон или въведено правило тука,а просто съвет и мнение по въпроса.Който иска да дава акъл-негова си работа-няма да го спра. |
просто отговорих на въпроса
Не съм чел другите теми които е пускал юзера.
На лични му писах да ми го донесе да го ремонтирам,пък ако иска сам да си го оправя,проблема е негов. |
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 20, 2008 12:58 Заглавие: Re: МОНИТОР PROVIEW SA-850 DM |
|
|
| stef@ka написа: | ти не си в час за какво питам и...  |
Верно ли бе!!!!??? .Пък аз си мислех че е един от тези дето най-разбират и помагат. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 20, 2008 13:08 Заглавие: |
|
|
Ми не е разбрал, я! Мичето пита ще трябва ли да купи нов монитор или просто ще трябва да плати за някъф римонт (да не забравяме, че йе от тъйрново). Казва и се мерната единица за дребна услуга съгласно стандартите на форума (метър + кило) и тя бега.
Това с "какво му е?" е просто паразитен израз у повечето плащачи. Един вид, да се не преебе. Казваш, че трансцендетният модулатор на втори хармоник е заминал и няма гасене по четвърткадри (внимателно да не е нонинтерлийзед монитор) и това ще струва има няма 30 кинта, щото имаш един трета употреба от едни монитори дето им го сменява, ама беше друго и човекът е спокоен. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 20, 2008 13:15 Заглавие: Re: МОНИТОР PROVIEW SA-850 DM |
|
|
| stef@ka написа: |
човече отдавна не съм се смял така,както след като прочетох тоя пост!!!направо се чудя как хора с твойте разсъждения се занимават с форуми и подобни. ти не си в час за какво питам и...  |
Той знае твърде добре за какво става дума.
Ваклине това ако го кажеш и на мен:
| Цитат: | | Казваш, че трансцендетният модулатор на втори хармоник е заминал и няма гасене по четвърткадри (внимателно да не е нонинтерлийзед монитор) | и аз ще си го занеса на ремонт  |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 20, 2008 13:36 Заглавие: |
|
|
Е, аз нали това пея. Потенциалният клиент трябва да се разглежда като портмоне с подвижна част във вид на лицето което носи портмонето. Пораженията от "самолечението" са винаги огромни. Кеф ти лекувай човек, кеф ти - монитор. По тази причина пациента (човек, монитор, куче) трябва да се предпазват дори от идеята за самолечение. Дали ще е трансцендентен модулатор или квадратичен детектор е все едно. На тях им звучи еднакво. Съвсем като полярна модулация или възстановяване на носещата. Пробвайте, ако не вярвате ... _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
|