|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Engeneur Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 22, 2008 11:55 Заглавие: Ъпгрейдване на RAM паметта на лаптоп. |
|
|
Здравейте колеги, имам hp Compaq nx 6125 с параметри 1.8 Ghz, 512 RAM, 80 GB HDD.Понякога RAM паметта ми се явява недостатъчна и затова реших да ъпгрейдна.Отворих долу и видях, че има два слота за RAM карти, единия съответно сега е зает.Лап-топа мoже да носи до 2 GB RAM.
Въпроса ми е, дали да взема още една карта от 512 MB, която да сложа във втория слот или да взема една от 1 или 2 GB, която да работи самостоятелно?
Може ли да съчетая сегашната 512 MB и нова 1 GB, така че да се получи 1.5 GB?
При ъпгрейдване на паметта или подмяна на RAM картите, губи ли се накъква информация, нужно ли е да се инсталира нещо после?
Мерси предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 22, 2008 12:25 Заглавие: |
|
|
| Нищо не се губи и нищо не се инсталира, носиш лаптопа с тебе и в магазина още слагаш новата плочка и го пускаш да видиш като колко ще излезе РАМ-а при стартирането, и дали ще са съвместими двете плочки, новата и старата. Това е. Даже накарай момчетата от фирмата при която ще купуваш да ти инсталират новата памет и да пробват дали всичко е наред. И гаранция да си искаш! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|