| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
martin_sz Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 19, 2008 22:03 Заглавие: |
|
|
| alarmata написа: | slagai multiceta i meri ako pokaje konsumaciq nad 0.03 zna4i ima6 problem ako ne e radioto ili si zabravil ne6to vklu4eno moji prpblema da seriozen kato naprimer akumulatora da e svar6il ili problem v startera ili alternatora. tova se slu4va dosta 4esto na starite tro6ki koito karame
Пиши на кирилица |
при включена аларма 0.14 А консумация нормално ли е? (изключено радио)
сега като заредих акумулатора пали нормално
колко дена би издържал акумулатора при такава консумация ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 19, 2008 23:31 Заглавие: |
|
|
| Днес си сменях акумулатора и реших да премеря консумацията - 30mA независимо дали е включена или не алармата. В това число влиза и консумацията на контролера на моноинжекцията. |
|
|
 |
martin_sz Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 22, 2008 19:58 Заглавие: |
|
|
при задействане на алармата едните мигачи (десните) светят по-слабо, даже почти не светят
възможно ли е да сме объркали нещо при свързването
мигачите се управляват по минус, а от жицата на алармата за мигач излиза плюс.
затова баща ми го направи с реле на което закачаме маса, плюс, едната жица от алармата за мигачи, и жица откъм релето на мигачите на колата. това ОК ли е?
схема на алармата |
|
|
 |
veskobx Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 22, 2008 21:22 Заглавие: |
|
|
| Като пуснеш авариини от бутона как мигат? Мигачите най-добре си ги вържи както трябва, директно от алармата. |
|
|
 |
martin_sz Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 22, 2008 21:27 Заглавие: |
|
|
| veskobx написа: | | Като пуснеш авариини от бутона как мигат? |
аварийните си светят напълно нормално, също и ако дам само ляв или само десен си светят нормално. единствено алармата като ги задейства има разлика м/у левите и десните
| veskobx написа: | | Мигачите най-добре си ги вържи както трябва, директно от алармата. |
Как така директно от алармата? На алармата на двете жици излиза плюс, а на колата за да се задейства релето на мигачите му трябва минус |
|
|
 |
veskobx Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 22, 2008 21:40 Заглавие: |
|
|
| В снопа който излиза от бушоните и тръгва назад по левия праг ги има, зелен/бял и зелен/черен мисля че бяха. Моята е долу пред блока, ама е вече тъмничко. |
|
|
 |
Atanas Blagoev Гост
|
Пуснато на: Вто Фев 19, 2008 20:20 Заглавие: |
|
|
Имам същата аларма и имам затруднения със свързването.Това реле което е обсъдено в темата разбрах за какво е и няма да го слагам.Появи се странен проблем когато включа куплунга на захранването към алармата а именно започва да пищи сирената и не мога да я изключа нито с дистанционното нито със бутончето което го наричат валет бутон , защо става така?Имам още два въпроса:Централното заключване ще се командва директно от алармата при което остават черен и червен проводник които по принцип се изпозват за захранване.Трябва ли да се подава + и - на тях?И другото ми питане е относно схемата която са дали за вратите и капака.Трябва ли задължително да са свързани зада работи алармата?
Ако трябва схема утре мога да приложа. |
|
|
 |
martin_sz Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 19, 2008 21:16 Заглавие: |
|
|
Нека някой друг също се изкаже но според моите скромни предположения:
черен и червен не са необходими за работата на алармата, те изпълняват ролята на централно заключване
за сирената - жероятно от много натискане алармата е вкарана в друг режим
1. опитай да я изключиш с включване на централния ключ на колата и чак тогава валет бутона
имаше някакви врътки и със спирачката но трябва да се прочете ръководството
друга вероятна причина е блокиран шок датчик |
|
|
 |
Atabas Blagoev Гост
|
Пуснато на: Сря Фев 20, 2008 2:01 Заглавие: |
|
|
Шок датчика го откачам и пак същото.Алармата е GIORDON и е от евтините.Дадени са следните изводи:
Оранжев-NC
Бял-СОМ
Жълт-NO
Оранж-черен-NC
Бяло-черен-COM
Жълто-четен-NO
Бял-Изход Светлини (+)
Червен-+12 Волта
Жълт-АСС вход (+)
Черен-Маса (-)
Оранжев-Управление реле блокировка (-)
Син-Вход капак (-)
Черно-бял-Изход интериорна лампа на колата (-)
Кафяво-бял-Изход ел.стъкла (-)
Сив-Допълнителен канал (-)
Кафяв-Сирена
Зелен-Вход врати (-)
Лилав-Вход врати (+)
Бял-Изход (+)
Изход диод
Изход валет бутон
Изход шок сензор
Интересно ми е на тези в скобите + и - които са отбелязани какво трябва да правя?Как да рестартирам самата аларма?В упътавнето има само за програмиране на дистанционно.Отделно за самите машинки на централното трябва ли да им се подава + и -? |
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 20, 2008 13:49 Заглавие: |
|
|
Направо ме замаяхте тука
martin_sz командва релето на мигачите
Алармата подава сигнал (силов +) директно към крушките на мигачите чрез външни/вътрешни мощни диоди или реле със двойни контакти! Релето на мигачите няма никаква връзка с алармата..
Atanas Blagoev ако не си свързал червения и черния кабел на алармата как е захранваш тогава? Да не си извел кабели директно от платката? _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
|