| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bestlap Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 24, 2008 19:10 Заглавие: Трябва ми инфо за грец за 12V? |
|
|
Добър вечер!Искам да попитам какви точно диоди ми трябват за грец на 12в?КД,КГ,КФ.... колко си ... ?Кажете ми моля ви Мерси предварително и лека вечер!  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 24, 2008 19:12 Заглавие: |
|
|
Зависи колко ампера...
Иди в близкия магазин и питай директно за грец за съответния ток,няма кво да купуваш диоди.... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
bestlap Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 24, 2008 19:16 Заглавие: |
|
|
| 12V 5.0mA ама имам приятел където има много диоди а в моя град няма магазин за електроника и трябва да хода с рейс на 15 км от моя град за тия диоди та така че ми кажете ако може какви ми трябват ???? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 24, 2008 19:18 Заглавие: |
|
|
За тоя ток стават всякакви.Който и да хванеш-всеки _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
bestlap Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 24, 2008 19:24 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | За тоя ток стават всякакви.Който и да хванеш-всеки | сигурен ли си???Не трябват ли си специални .. ?  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 24, 2008 19:33 Заглавие: |
|
|
| bestlap написа: | | Bojilov написа: | | За тоя ток стават всякакви.Който и да хванеш-всеки | сигурен ли си???Не трябват ли си специални .. ?  |
специални,неспециални-нема никво значение-5мА ги изправя всеки диод. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
bestlap Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 24, 2008 19:48 Заглавие: |
|
|
добре мерси много и лека вечер  |
|
|
 |
Niakoi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 24, 2008 20:25 Заглавие: |
|
|
@bestlap, да те светна малко...
За тази лампа, 5 милиампера са на високото напрежение - 650V май беше. Колко вата е лампата според тебе? 12V х 5мА = 60 миливата, при 100% КПД на преобразувателя от 12V на 650V, което е невъзможно, дори и да не е китайска. По мои сметки, ще ти трябват около 500 милиампера от 12-те волта. _________________ Жица, на която не виждам двата края, не я пипам! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 24, 2008 20:32 Заглавие: |
|
|
| Niakoi написа: | @bestlap, да те светна малко...
За тази лампа, 5 милиампера са на високото напрежение - 650V май беше. Колко вата е лампата според тебе? 12V х 5мА = 60 миливата, при 100% КПД на преобразувателя от 12V на 650V, което е невъзможно, дори и да не е китайска. По мои сметки, ще ти трябват около 500 милиампера от 12-те волта. |
Уф стига вече си изкарвал злото зорлем изпод камъкът...
Пита се за грец за 5милиампера -отговори му се...
Отде знаеш че става въобще въпрос за същата лампа ами не търси примерно грец да си захрани детекторния приемник на скутера?
Сега ще почнат пак едни дълги обяснения,пак ще има едни дебати от които той ще се види как нищо не разбира от елементарните основи на електротехниката...пак ще има псувни и т.н.
Айде стига имайте малко милост към модераторите-не ми се модерира трета тема със съдбата на предните две и развоя им.За квото е питал-му е отговорено. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
|