| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vesoncho Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 26, 2008 21:47 Заглавие: Aвтомобилно радио |
|
|
| Наскоро си купух форд мондео и колата си върви с оригивално радио модел "2006 rds" много съм доволен от него задио обхвата му е перфектен но няма CD отдолу под самото радио има още една ниша в която без проблем може да се сложи радио със CD. Мисълта ми е мога ли да си сожа отдолу радио със CD от горе ще си стой оригиналното и да свирят и двете (в смисъл не едновременно) а когато искам радио да използвам оригиналното а когато искам да слушам диск да изгася едното и да пусна другото. Исках и направо да пробвам това със CD то да го сложа на мястото на оригиналното ама буксите отзад са доста различни, на оригиналното са 2 продълговати а на това със CD което е буксата е една квадратна двуредова |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 26, 2008 22:42 Заглавие: |
|
|
| По принцип може, но как ще си поделиш говорителите? |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Яну 26, 2008 23:00 Заглавие: |
|
|
| е те ще си се вържат както обикновенно няма да работят и двете радиа едновременно ще бъде нещо като принципа на двукасетъчен касетофон |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 26, 2008 23:32 Заглавие: |
|
|
Да ама в двукасетачния дек има комутация между първия и втория дек, и в тоя случай за да се получи требва говорителите да се превключват ту към едното радио ту към другото.
Друг вариант: ако новото радио ЦД има входове може да вземеш сигнал от старото радио и да позваш новото като усилвател, така говорителите ще са свързани към изхода на новото радио и ще превключваш между двете като избираш ЦД-то от какъв източник да взима сигнал. |
|
|
 |
vesoncho Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 26, 2008 23:53 Заглавие: |
|
|
| Добре а ако всички кабели се поделят и за едното и за другото радио (захранващи,тези за колоните и др.) какво ще стане? Чисто и просто на мен мисълта ми е следната да ползвам едното само когато слушам радио(защото за радио е перфектно) а др когато слушам CD |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 27, 2008 0:07 Заглавие: |
|
|
| Със захранващите кабели не требва да имаш проблем обаче изходите на двете музики не може да ги вържеш просто така един за друг щото може и да повредиш нещо. |
|
|
 |
veskobx Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 27, 2008 9:37 Заглавие: |
|
|
| С релета ще стане, към общите контакти връзваш колоните, към нормално затворените- радиото, към нормално отворените ЦДто, а управлението на релетата от изхода за ел. антена на ЦДто, само трябва да намериш релета с повече контакти, за да не е много обемисто като цяло. |
|
|
 |
vesoncho Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 27, 2008 12:17 Заглавие: |
|
|
| veskobx написа: | | С релета ще стане, към общите контакти връзваш колоните, към нормално затворените- радиото, към нормално отворените ЦДто, а управлението на релетата от изхода за ел. антена на ЦДто, само трябва да намериш релета с повече контакти, за да не е много обемисто като цяло. |
Добре ако реша така да го направя с реле какво точно е това реле модел или нещо и малко повече инфо за това как да го направя или си трябва специалист да го оправи( в смисъл не съм хептен неграмотен но не съм и спец) |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 27, 2008 12:27 Заглавие: |
|
|
| vesoncho написа: | | Добре ако реша така да го направя с реле какво точно е това реле модел или нещо и малко повече инфо за това как да го направя или си трябва специалист да го оправи( в смисъл не съм хептен неграмотен но не съм и спец) |
Най-добре някой специалист да го направи.Той ще си намери и подходящи релета за целта. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 27, 2008 13:02 Заглавие: |
|
|
Иди в някой сервиз да ти свържат новото СД към буксите за старото радио И оставаш само новото СД  |
|
|
 |
|