Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Изгоряло захранване на DVD Sharp
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
savakur
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 27, 2008 10:55    Заглавие: Изгоряло захранване на DVD Sharp Отговорете с цитат

Имам DVD Sharp HT-CN400DVH на което му изгоря захранването> Носих го в сервиз (два сервиза), и ми показаха един чип в захранването който се е пръснал(има малка дупка от към надписа).
Проблема е в това че незнаели какъв е чипа, а освен това го загубили(още в първия сервиз) и сега не знам какъв е за да го потърся.
Ако някой знае какъв е модела нека сподели. Може и на e-mail: [email protected].
Дивидито си го взех и сега е при мен, ако му намеря чипа и тръгне добре ако ли не...... Е и без друго почти съм го прежалил, все пак беше в два сервиза......

Предварително благодаря.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Яну 27, 2008 11:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Напиши от къде си,кои са тия сервизи дето един чип не могат да намерят какъв е,а ето от тук си дръпни пълно сервизно описание на твойто двд
http://www.free-service-manuals.com/Detailed/33463.html
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 27, 2008 11:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мене си хвани ДВДто под мишница и го занес на свестен сервиз,а не на разни измислени майстори.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 27, 2008 11:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е проблема, как клиентите да отсеят зърното от плявата!
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 27, 2008 11:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Понеже видях че на два пъти в предишни теми е повдиган този въпрос и не е приключван ето ги схемите:
IC903
TOP249Y
IC905
NCP1050DIP
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 27, 2008 12:15    Заглавие: Отговорете с цитат

pamporov написа:
Това е проблема, как клиентите да отсеят зърното от плявата!

Жоре,отсява се много лесно.
Не говоря за конкретния човек тука с ДВДто-щото не знам къде е ходил-говоря по-принцип.
Най-често обикновено първо се вика някой от т.нар. "чантаджии" които идват на място проверяват че не е бушона,почват да поят с един поялник от Татово време и много колофон и да вдигат пътеки.
После се ходи в близкия гараж дето сержант Серафимов през свободното си време след работа в областното поделение ремонтира уреди.Щото сержанто работи по-евтино-"за двайсе лево барабар със частите" и щото данъци не плаща и е учил "Топла Обработка на металите"-средно незавършено.
Лошото е ако е учил "Студена обработка",че тогава току виж направил някоя студена спокйка и става кофти.
После в избата на градския жепеец-забелязал съм че във всеки град и във всяка ЖП-гара има един жепеец-огромен специалист по електрониката,явно в тва ПЖИ докато ги учат кво се прави когато влака спука гума,ги учат помежду другото и на електроника.Който жепеец задължително работи в изба.Най-често в избата има и буре кисело зеле.
Точно тука в този форум да се каже че няма как "да се отсее зърното от плявата" не става.Пише от кой град е-чете там постовете на дадените потребители от неговия град,преценява колко са му знанията и опита му на конкретния потребител и се разбират.

Последната промяна е направена от Bojilov на Нед Яну 27, 2008 14:44; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
savakur
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 27, 2008 13:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Безкрайно съм ви благодарен за помоща.
Намерих чипа, който уж не могело да се намери, и то в България.
Мисля си, че може и да не изхвърля DVD-то.

Още веднъж Благодаря!

Поздрави!
З.

Very Happy
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 27, 2008 13:36    Заглавие: Отговорете с цитат

savakur написа:
Безкрайно съм ви благодарен за помоща.
Намерих чипа, който уж не могело да се намери, и то в България.
Мисля си, че може и да не изхвърля DVD-то.

Още веднъж Благодаря!

Поздрави!
З.

Very Happy

Така и така си тръгнал да го правиш вече.Провери елементите около чипа да няма и нещо друго дало фира и новия чип като го сложиш да хвърли пушек.Другия вариант е да го занесеш на някой колега да ти го капне чипа и да ги провери тия неща,ако не можеш и не знаеш как.
Абе ти си знаеш.
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 27, 2008 14:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето аз най надлежно посочих линка за схемата ,кои са чиповете,а човека не се постара да отговори на въпросите ми :кои са тези два сервиза и от къде е.Според мен е важно да се знае къде сме и кои сме.
Boiko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426

МнениеПуснато на: Нед Яну 27, 2008 15:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе, хора. Човекът е от Пловдив, въпросния фитнес инструктУр и преди 2 дни питаше за еепромите. Сега е на тема ДВД. Утре не знам кво си. Любител ли е, бъзгач ли, или поредно недоразумение ?

Последната промяна е направена от Boiko на Нед Яну 27, 2008 15:53; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети