| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 27, 2008 18:50 Заглавие: Смущения по видео сигнала от компютър |
|
|
| Как да пусна на телевизора видео сигнал от компа без да има смущения .Мисля че смущенията идват от импулсното захранване на телевизора следствие на зануления комп и от зануления кабел на кабелната (потенциал некав се появява).Пробвал съм на различни марки телевизори на други компютри на различни ел.инсталации на различни кабелни оператори и все тая.Решил съм частично проблема с разделителни кондензатори на кабелната но пак има некви линии които дразнят.Мой колега взе оригинален разделител от кабелния оператор(керамичен с два конектора) и пак има некви смущения.Мислех да модулирам видео и аудио сигнала от компа и да го разделя (електрически напълно)и смеся със сигнала от кабелната,но пък на телевизора имам стерео вход само на AV и ще имам моно сигнал .Сигурно има начин с трафчета ама ще стане дълга и широка или с копче да разделя кабелите когато пусна компа ама тва пък е простотия.Не знам ако махна кондензатора на импулсното захранване на телевизора (дето свързва масата на захранването с масата на шасито) и сложа зануляване на шасито дали ще изчезнат смущенията. Дали нема да стане некоя инфаркна ситуация на телевизора.Ако някой има някава идея по въпроса( ако може да е пробвал нещо което работи без и една паразитна чертичка на екрана)Нека да отговори .Едва ли някой не е искал да си гледа филмите на телевизора (има дистанционно пък и екрана по принцип е по голям ) |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 27, 2008 18:53 Заглавие: |
|
|
| Най-добре е когато подаваш сигнал на телевизора от компютъра да изключваш кабелната, а когато включиш кабелната да махаш кабела, идващ от видеокартата на компютъра. Опитай така и ако пак има смущения причината може да е от видеокартата. |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 27, 2008 18:57 Заглавие: |
|
|
| Проблема със сигурност не е от видео картата.Нали писах че не искам да махам постоянно кабели. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 27, 2008 19:15 Заглавие: |
|
|
| mitcd написа: | | Проблема със сигурност не е от видео картата.Нали писах че не искам да махам постоянно кабели. |
Знам, че писа, но аз да ти кажа, че е препоръчително  |
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 27, 2008 19:18 Заглавие: |
|
|
Има бутон ТЪРСЕНЕ
ама чукча писател - не читател
решението струва 4 лв и се казва ГАЛВАНИЧЕН РАЗДЕЛИТЕЛ за кабелна телевизия. Продава се по магазините за сателитни чинии.
Успех  |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 27, 2008 22:19 Заглавие: |
|
|
| И с него има смущения. Имам набито око като на синигер.Видех у колегата както писах керамичен с два конектора за вход от кабелната и изход към TV то .Защото сигурно е направен с кондензатори през които минава някой паразитен сигнал.Като махна кабелната е супер .Така искам да е и без да махам кабела но все нещо има.Искам да питам някой дали знае в импулсните захранвания за къв чеп е кондензатора между двете маси (захранването и на шасито) |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 27, 2008 23:06 Заглавие: |
|
|
| mitcd написа: | | ...Искам да питам някой дали знае в импулсните захранвания за къв чеп е кондензатора между двете маси (захранването и на шасито) |
Важна роля има - изравнява потенциалите. Не пречи да го смениш, но с качествен и с нужните стойности (капацитет и волтаж). Обаче не вярвам да е от него... |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 28, 2008 8:21 Заглавие: |
|
|
Ако имаш възможност, направи проба с друго захранване на компютъра. _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|