| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kidoo Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 29, 2008 14:34 Заглавие: Стабилизатор на напрежение |
|
|
Извинете ,но искам да питам мога ли да ползвам стабилизатор за телевизор обаче да го използвам за компютър.Питам ви защото ми казах ,че е възможно и ако може да се използва искам да ви питам какъв точно да взема.Мерси  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 29, 2008 14:55 Заглавие: Re: Стабилизатор на напрежение |
|
|
| kidoo написа: | Извинете ,но искам да питам мога ли да ползвам стабилизатор за телевизор обаче да го използвам за компютър.Питам ви защото ми казах ,че е възможно и ако може да се използва искам да ви питам какъв точно да взема.Мерси  |
Това е напълно безсмисленно а има и варианти в които би било опасно, много по добре е да инвестираш в качествен захранващ блок - PSU. |
|
|
 |
kidoo Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 29, 2008 15:16 Заглавие: |
|
|
Mерси.Aко може да питам на какви характеристики трябва да отговаря стабилизатора в случай ,че захранването ми е 700W?Целта ми е да спестя в случая някой лев.Казаха ми ,че стабилизаторите ,които се ползват за телевизори струват към 10 лв и за това разпитвам.Аз също не искам да го ползвам срещу токов удар просто инсталацията на сградата е много стара.  |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 29, 2008 16:17 Заглавие: |
|
|
Много ми е интересно защо да е безмислено и кога опасно използвуването на стабилизатор,аз съм на малко по друго мнение ,зависи обаче какъв стабилизатор се използвува.Например какво лошо и какво опасно би било да се използвува от едновремешните стабилизатори.И друго ми е интересно -какви са тези стабилизатори по 10лв.и какво общо биха могли да имат с истинските стабилизатори.Моят съвет е друг:Ако не ти се дават пари за UPS ,намери си от старите добри ламаринени стабилизатори . _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Яну 29, 2008 17:04 Заглавие: |
|
|
мерси:) а можеш ли да ми отговориш от къде мога да ги намеря и какви характеристики трябва да притежава стабилизатора за да пасне на компютър с 700W захранване  |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 29, 2008 17:06 Заглавие: |
|
|
| Безсмислено е използването на стабилизатор за телевизор, защото границите, в които стабилизира са по-малки от границите, в които работят нормално компютърните захранващи блокове. Изобщо съвремената техника няма нужда от такива допотопни стабилизатори. |
|
|
 |
kidoo Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 29, 2008 17:12 Заглавие: |
|
|
мерси все пак  |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 29, 2008 17:30 Заглавие: |
|
|
1. Опасно е когато стабилизатора изкриви синусоидата което се случва с много стабилизатори в някои от режимите си.
2. Опасно е защото почти всички стабилизатори отместват нулата спрямо земя.
3 Опасно е когато стабилизатора дефазира напрежението.
В практиката ми съм се убедил че проблемите и опасностите от такава постановка са повече от предимствата.
А стабилизатор за 10 лева не могат да спретнат и китайците, най вероятно става въпрос за протектор. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 29, 2008 17:44 Заглавие: |
|
|
Трах трах ама не изтраях.От кои стабилизатори ще го посъветвате човека да си вземе за черно бели или цветни ТВ
Към питащия за компютър си взимаш UPS и си приключваш въпроса със захранване на компа. |
|
|
 |
kidoo Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 29, 2008 17:58 Заглавие: |
|
|
| а тези протектори какви са:) |
|