| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 30, 2008 16:35 Заглавие: Питане за ремонт на компютърно захранване |
|
|
Колеги, донесоха ми един компютър за ремонт, че не включваше изобщо. Бързо установих, че причината е в захранващия блок и с нов компа заработи. След това реших да пусна захранването (старото, неработещото) без товар, като дадох зеления кабел на маса - и то заработи. Измерените напрежения са в норма при това. Обаче като го сложа на компютъра все пак не заработва. Захранването е PX-230W с чип KA7500B. Питането ми е дали има някой "типов" дефект при това положение. Аз не ремонтирам такива блокове, но все пак съм любопитен какво ли ще е. Иначе смятам, че не си заслужава ремонта - освен както аз искам да направя - заради спорта.
ПС - външно няма надути или изтекли електролити. Не се вижда и нещо да има външни признаци на повреда. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
joro66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 30, 2008 16:48 Заглавие: |
|
|
| Провери стендбай напрежението дали е 5 волта и дали изработва "Power good" напрежение. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 30, 2008 16:50 Заглавие: |
|
|
| Натовари го с нещо подръчно - старСДРОМ, Хард и т.н. Аз ги товаря с една автомобилна крушка от фарове, късите на 5 волта а дългите на 12. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 30, 2008 18:12 Заглавие: |
|
|
| Ще го натоваря, не се бях сетил за това. @joro66 - колко трябва да има на Power_Good? |
|
|
 |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 30, 2008 18:17 Заглавие: |
|
|
На POWER GOOD трябва да има 5в. _________________ LZ4XH |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 30, 2008 20:54 Заглавие: |
|
|
| Dimow написа: | | На POWER GOOD трябва да има 5в. |
Да, толкова са. И захранването заработва при изключен куплунг за към дъното (и даден на "маса" зелен извод), заработва и с включен харддиск и СиДи. Но щом го включа към дъното "умира". А с другото захранване си работи. И напреженията са добре. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 30, 2008 21:05 Заглавие: |
|
|
Или му идва повечко товара на ТОЗИ компютър, или просто не държи под товар.
Може и по дъното да има нещо което не е съвсем читаво, а другото захранване да е "по-юнак" (което не се знае дали е добре). |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 30, 2008 21:21 Заглавие: |
|
|
| Малко вероятно но си мисля дали не може да се е повредила буксата за към дъното , т.е. като мушнеш жицата да става номера но когато е включено към дъното да не дава контакт. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 30, 2008 21:23 Заглавие: |
|
|
| Аз намерих едно захранване - точно същия модел като повреденото оригинално - и с него също работи. И забравих да напиша, че компютъра е с два хардиска и освен това дойде с изчезнала операционна система - останало беше само Program Files от нея - след преинсталация работи (засега). |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 30, 2008 21:25 Заглавие: |
|
|
Явно тогава не държи захранването.
Почвай да го товариш по норматив за да видиш кога (и на кое) ще клекне. |
|