| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bongo Опитен потребител

Регистриран на: 17 Окт 2003 Мнения: 348 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Пон Яну 28, 2008 22:45 Заглавие: |
|
|
Утре ще пусна снимка, но в крайна сметка проблема остава... Няма да стане със LC генератор, защото няма да е стабилен (поне така мисля) , а трябва да е кварцово стабилизиран, освен това ми трябва и за предаване за да мога да го ползвам на 3,5 и 7 МХц ( Между другото аз имам и инициал - LZ3GH) Не знам дали ще открия кварц на тая честота (1,703 Мхц) , другия вариант е да правя синтезатор, ама май тогава ще е по-добре да си направя нова станция  _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 28, 2008 22:58 Заглавие: |
|
|
| Ми ако много си навит и ти е по джоба, можеш да си поръчаш да ти направят необходимия кварц тук: http://bg.piezoquartz.com/. Питай ги какво минимално количество ще искат и на каква цена. |
|
|
 |
bongo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 28, 2008 23:09 Заглавие: |
|
|
Ми ако ми беше по джоба, нямаще да се мъча да оправя тоя "кютюк" ами направо щях да си купя ICOM или некоя друга модерна и хубава станция ....  _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 29, 2008 6:09 Заглавие: |
|
|
| eler написа: | | Това е българска КВ радиостанция с декаден синтезатор - всяка цифра от честотата се задава с отделен галетен превключвател. |
Аха. Бащата май има такъв кютук във Враца. Беше му направил външно управление на синтезатора с цифрова индикация и врътка от стъпков двигател. Много пунтарски се въртеше. Като на кенвуд. Да постнат снимките и ще видя за едно и също нещо ли говорим. Аз Катран имам, ама не помня Р колко беше. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
bongo Опитен потребител

|
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 29, 2008 17:26 Заглавие: |
|
|
Нещо, линковете са криви... _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
bongo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 29, 2008 20:37 Заглавие: |
|
|
Оправих линковете _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
|
 |
bongo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 30, 2008 20:46 Заглавие: |
|
|
Опитах със кварца на 1,701 - успях да го мръдна до 1,7017, но мисля че не е достатъчно - започна да се чува разбираемо на долна лента, но мисля че има нужда от още мърдане на честотата или от промяна на схемата... _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 30, 2008 22:18 Заглавие: |
|
|
Отвори кварца и лееекичко го тръкни с много фина абразивна паста. Измий го и му премери честотата. Ако си се изсилил се ремонтира с мек молив. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
bongo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 30, 2008 22:23 Заглавие: |
|
|
почнал съм да си правя синтезатор около тая честота - това с кварца май няма да мога да го направя - ама ще пробвам все пак... _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
|
 |
|