| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Съб Фев 02, 2008 15:39 Заглавие: R2KY-загрява... |
|
|
ТВ-ра в дежурен "държи" около 145 волта на В+.Сложил съм R2KY,който при това напрежение леко се загрява.В работен режим/125 волта/е напълно студен.
В справочниците намирам доста противоречива информация за "работните" напрежения на тези R2KY.
Та,нормално ли е това леко загряване.
Споменаните 145 волта са си същите с и без R2K-то.
Дали диода,не навлиза в някакъв "начален"стадий на ...БАФ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
radoslavn Опитен потребител

Регистриран на: 12 Ное 2004 Мнения: 484 Местожителство: гр.Карнобат
|
Пуснато на: Съб Фев 02, 2008 15:55 Заглавие: |
|
|
сложете R2K или R2M;R2KY го дават за 120в _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 02, 2008 15:58 Заглавие: |
|
|
| на какъв апарат е диода?знаеш че има захранвания които дефектират точно по този начин-вдигат на стенбай.какво е захранването? |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 02, 2008 15:58 Заглавие: |
|
|
| radoslavn написа: | | сложете R2K или R2M;R2KY го дават за 120в |
Дават го за 120,но на други места го дават за 160.
Ако е за 120 то при 145 волта в дежурен...
Захранването е присадено/Полевак + 4605/ и се държи много стабилно и дежурен и в работен. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 02, 2008 16:17 Заглавие: |
|
|
Всъщност,има ли някакъв начин да се тестват тези диоди,без да пробиват разбира се .Напр. през ограничител на ток или нещо подобно...Имам предвид,да се тества пробивното им напрежение при някакъв "облекчен" режим. |
|
|
 |
ivtv1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 02, 2008 17:49 Заглавие: |
|
|
| В един стар учебник имам тестер за проверка пробивното напрежение на полупроводникови елементи, работи схемата без да дефектира елемента.Особенно е полезна при мерене прехода К-Е на руски транзистори за да се разбере какво е максималното напрежение преди пробив,също така е и за измерване на ценери особенно такива участвали в гръмотевици и променили параметрите си. Ще го снимам и утре го имаш. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 02, 2008 17:55 Заглавие: |
|
|
| ivtv1 написа: | | В един стар учебник имам тестер за проверка пробивното напрежение на полупроводникови елементи, работи схемата без да дефектира елемента.Особенно е полезна при мерене прехода К-Е на руски транзистори за да се разбере какво е максималното напрежение преди пробив,също така е и за измерване на ценери особенно такива участвали в гръмотевици и променили параметрите си. Ще го снимам и утре го имаш. |
Аз съм си направил подобно нещо/измерва пробивни напрежения на ценери,електролити.../,но тук самия пробив няма нищо общо с ценеровия.
Просто е необратим/по правило/.
Последната промяна е направена от helios на Съб Фев 02, 2008 19:47; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 02, 2008 18:25 Заглавие: |
|
|
| ivtv1 написа: | | В един стар учебник имам тестер за проверка пробивното напрежение на полупроводникови елементи, работи схемата без да дефектира елемента.Особенно е полезна при мерене прехода К-Е на руски транзистори за да се разбере какво е максималното напрежение преди пробив,също така е и за измерване на ценери особенно такива участвали в гръмотевици и променили параметрите си. Ще го снимам и утре го имаш. |
Според мене няма да свърши работа в случая за конкретния елемент. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|