| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
doki Гост
|
Пуснато на: Нед Фев 03, 2008 18:35 Заглавие: Колко е специфичното съпротивление на канатла? |
|
|
| моля Ви,припомнете ми какво е специфичното сьпротивление на кантала-искам да навия един нагревател но не мога да го намеря това"ро" |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 03, 2008 18:49 Заглавие: |
|
|
| измерваш един метър от проводника и ме мериш съпротивлението-това ти е РО-то |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 03, 2008 19:26 Заглавие: |
|
|
1.40 ома на квадратен милиметър на метър
Съгласно препоръката на желаещия да ти помогне ще ти трябват:
1. Прецизен метър.
2. Микрометър.
3. Мост за измерване на малки съпротивления.
4. Термостабилизация или точно измерване на температурата и таблица за температурна корекция.
Т.е., човекът ти помогна ... не'ам думи! _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Фев 03, 2008 19:39 Заглавие: |
|
|
| Помогнал е колкото е могъл. Ти щом можеш повече помагаш повече. Къде виждаш проблем? |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 03, 2008 19:42 Заглавие: |
|
|
| Vaklin написа: | | Т.е., човекът ти помогна ... не'ам думи! |
Айде без такива забележки,Ваклине... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 03, 2008 20:07 Заглавие: |
|
|
| Ваклине,мисълта ми беше какво е РО,естествено че така премерен проводник надали ще е точно съпротивлението,или трябваше да му напиша да измере 1000 метра и да си го сметне.Тук става въпрос за КАНТАЛ,не за меден проводник с много малко съпротивление на метър. |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 03, 2008 20:31 Заглавие: |
|
|
| За битови цели най-често се използва кантал тип D. Специфично ел. съпротивление при 20гр.С 7.25 ом*мм2 /м. За повече информация виж сайта на Кантал и каталога [url=http://www.kanthal.com/sandvik/0971/internet/s003237.nsf/F6421C7808255963C12572BB001C8704/$file/1-A-4-3%20heating%20alloys%20handbook.pdf?OpenElement] heating Alloys for Electric Household Appliances[/url] В каталога на края има и формули за изчисляване на нагреватели . |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 03, 2008 20:47 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | Vaklin написа: | | Т.е., човекът ти помогна ... не'ам думи! |
Айде без такива забележки,Ваклине... |
Виноват, Гусин Началник! Ще се поправим!
Може ли и аз да попитам? От къде човек може да си купи една макара кантал и горе-долу на к'ви кинти опира удоволствието?
Един ме лъже, че щял да ми направи фреза с ЦПУ за рязане на стиропор, ама докато я направи, аз май ще си изрежа с резбарско лъкче 2 кубика материал. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 03, 2008 21:13 Заглавие: |
|
|
| Vaklin написа: | | Може ли и аз да попитам? От къде човек може да си купи една макара кантал и горе-долу на к'ви кинти опира удоволствието? |
Питай в представителството им в България, там ще ти кажат с кои фирми работят:
Kanthal Repr. Office
23, Dragan Tzankov blvd.
1113 Sofia
Bulgaria
Tel +359 2 8704297
Fax +359 2 971 48 13
e-mail [email protected]
Между другото кантала като се нагрее увисва, а за рязане на стриропор ти трябва опънат. По добре използвай NIKROTHAL също на фирма кантал, при нагряване не се удължава . |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 03, 2008 21:19 Заглавие: |
|
|
Идейно, нишката си има обтегачи във вид на два топуза. Обаче, щом има решение без обтегачи е още по-добре. Благодаря! Утре ще се свържа с тях да попитам чрез кого да купя. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
|